• Инвестирани са над 32 млрд. долара през различни организации

Милиардерът Джордж Сорос е инвестирал повече от 32 милиарда долара в своите организации и е установил връзки с редица добре известни медийни фигури в САЩ и чужбина чрез финансиране, което “вдъхновява” милиони хора с възгледите си. Това твърди доклад на американския Медиен изследователски център (MRC), цитиран от “Фокс Нюз”.

MRC е идентифицирал най-малко 54 видни медийни фигури (сред тях, например, журналисти от водещи организации като Ен Би Си и “Вашингтон Пост”), свързани с организации, пряко финансирани от Сорос. Изследването на организацията идентифицира 253 групи журналисти и активисти в САЩ и по света, които са получили финансиране от благотворителни организации на Сорос между 2016 и 2020 г. Това позволява на милиардера да “остави несравнима следа в световните медии”, финансирайки идеи като намаляванетона ресурсите за американската полиция и “ЛГБТ фанатизма” по света, посочва докладът.

Ако водещите американски медии са финансово свързани с американския милиардер Джордж Сорос, цялата демокрация на САЩ ще бъде хвърлена на бунището на историята, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изследването.

“За Съединените щати подобно изявление е ядрен взрив. Ако се докаже, че водещите американски медии са получавали пари за коригиране на представянето на информация, тогава цялата демокрация в Щатите ще бъде опакована в конституцията им и изхвърлена на боклука. В края на краищата Вашингтон винаги е настоявал, че “свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на държавата”, написа Захарова в канала си в “Телеграм”.

https://trud.bg