Аржентинският национал, който бе избран от фенове в запитване за най-красив национал на Мондиала в Катар, Родриго Де Пауло се справя перфектно на терена, което не може да се каже за ситуацията извън него.  На 19 декември Де Пол спечели световната титла с Аржентина, но малко след това се разведе със съпругата си Камила Хомс.

Причината за развода е негова изневяра. Де Пол първо имаше връзка с певица, а след това влезе във връзка с настоящата си приятелка Тина Щосел.

Затова според споразумението на адвокатите на двете страни той ще трябва да плати добре на бившата си съпруга.

Де Пол ще трябва да плаща 10 процента от нетните си печалби на месец, което в момента е около 30 000 долара. Тази част от договора включва само приходите му от футбол, а не това, което печели от спонсорски договори. Сделката включва и 150 000 долара в брой в нейната сметка.

Камила ще получи апартамент в Пуерто Мадера, най-елитния район на Буенос Айрес, както и апартамент в местен хотел.

Неутешимата съпруга ще получи два автомобила, по един в Испания и Аржентина, както и пълна поддръжка на тези коли.

Тъй като Камила и Родриго имат две деца от брака си, футболистът се е ангажирал да плаща на всеки 45 дни пътуването на бившата си съпруга до Мадрид, където в момента играе за Атлетико, за да може тя да води децата при баща им. Подразбира се, че пътуването е в бизнес класа, а престоят в петзвезден хотел е за четирима души, двете деца на Камила и още един човек, който Камила води на пътуването.

Но Де Пол не може да се оплаче, че е банкрутирал. Състоянието му се оценява на 10 милиона долара.  https://trud.bg/