Русия отмъсти за касапницата в Макеевка с ожесточена наказателна операция в Източна Украйна

0
456
  • Руската армия е извършила удари по военни казарми в Краматорск в Източна Украйна и е причинила големи загуби на противника.

Ударите са били нанесени в отговор на украинската бомбардировка по Макеевка, в която на Нова година бяха убити 89 руски военнослужещи, предаде Франс прес.

В отговор на престъпния удар на режима на Киев в първите минути на януари 2023 г. руските сили извършиха наказателна операция”, обяви руското министерство на отбраната в ежедневната си сводка.

В нея се пояснява, че са били поразени две казарми. Не се уточнява на коя дата са били нанесени ударите, пише БТА.

При ударите са били убити над 600 украински военнослужещи, допълва Ройтерс, като се позовава на руското министерство на отбраната.

Министерството на отбраната казва, че в поразените сгради са били временно настанени украински военни, добавя Ройтерс и отбелязва, че не може да потвърди от независим източник информацията за ударите и броя на жертвите, за които говори Москва.

Украинските власти съобщиха, че Краматорск е бил поразен от седем ракети през нощта. Две други ракети са били насочени към съседния град Константиновка.

Вчера журналисти на Франс прес, които се намирали в Краматорск, са чули най-малко четири експлозии преди полунощ.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че при ракетни удари по Краматорск и Константиновка в Донецка област, е убит един човек, а осем души са ранени. https://blitz.bg