• Официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков разказа на редовен брифинг за хода на спецоперацията по защита на Донбас.

Базата на чуждестранните наемници от въоръжените сили на Украйна беше унищожена от силите на руската въздушно-космическа авиация (ВКС) близо до Николаев. Украинската армия загуби 120 бойци в селото. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков на редовен ведомствен брифинг.

„До 120 войници на късмета бяха унищожени от удара на руските въздушно-космически сили по базата на чуждестранни наемници в северните покрайнини на град Николаев “, каза той.

По думите на офицера през изминалото денонощие руските ВКС са ликвидирали над сто украински бойци и 15 единици техника край Харков. В района на Маринка на Донецката народна република (ДНР) украинска механизирана бригада загуби над 60 процента от личния си състав и техника. Конашенков отбеляза, че бойците, останали в селото, са деморализирани и отказват да продължат битката.

Много военнослужещи от въоръжените сили на Украйна напуснаха местата си на дислокация и избягаха след съкрушителните удари на въоръжените сили на РФ. В подразделението на пети щурмови полк от първа отделна бригада на президента на Украйна загубите възлизат на 18 души. Те са настигнати под селището Спорно. Според Конашенков двама са се предали, останалите са “избягали”.