На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни работници, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората.

7 април е обявен за Ден на здравето през 1948 г., когато е основана Световната здравна организация.Всяка година този ден, отбелязващ годишнината от създаването на организацията, е с различно мото, акцентиращо върху приоритетна тема, с която е ангажирана СЗО.Световният ден на здравето през 2020 г. е под мотото „Остани вкъщи! Спаси живот“.

180 са страните членки на СЗО, които работят по програми, насочени към решаване на здравните проблеми съвместно с правителства, специализирани организации на ООН и неправителствени формации.

България също е член на Световната здравна организация от нейното основаване и участва активно в програмите за подобряване на здравните услуги у нас, за премахване на острите заразни заболявания, за опазване на околната среда, в борбата със СПИН и раковите заболявания и превенцията на смъртността поради тютюнопушене.

Във връзка с отбелязването на 7 април – Световния ден на здравето и епидемичната обстановка в страната, РЗИ – Добрич приканва всички да бъдем отговорни както към  собственото си здраве, така и към здравето на нашите близки.

Честит празник, колеги!

Бъдете живи и здрави, и все така всеотдайни към живота и здравето на хората!

Дано по-скоро излезем от нелеката епидемична ситуация – по – силни, по – мъдри  и пречистени!

 

loading...