Окръжен съд – Добрич остави без уважение молбата на мъж от  село Лозенец, общ.Крушари, за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“.

34-годишният П.М. е привлечен като обвиняем за това, че на 21 срещу 22 юни 2018г. , умишлено е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

В проведеното съдебно заседание адвокатът му изтъкна, че задържаният не е в добро здраве и има заболявания, които са несъвместими с условията за живот в местата за лишаване от свобода. Представителят на прокуратурата възрази, че мъжът изтърпява мярката си в затвора във Варна, където при необходимост би могъл да получи медицинска помощ.

След като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, Окръжният съд счете, че към настоящия момент не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение.

В определението си съдът посочва, че все още е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към разследваното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Реална остава и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Добрич подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.

 

 

 

loading...