ДФЗ ЗАВЪРШИ АДМИНИСТРАТИВНОТО ОЦЕНЯВАНЕ НА 161 ОБЩИНСКИ ПРОЕКТА

0
1237

ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция приключи оценката на административно съответствие и допустимост на 161 проекта, подадени от малките общини. Инвестиционните предложения са по четири процедури, обявени чрез ИСУН. Те са по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014 – 2020 г.

Публикувани са и списъците с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. Списъците обхващат инвестиционните предложения, подадени по трите процедури:

Предложението за отказ ще бъде изпратено на кандидатите и чрез ИСУН. В едноседмичен срок след получаването му, те могат да подадат възражения пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА.

Кандидатите, които са допустими за подпомагане ще бъдат поканени за подписване на административни договори. Това ще стане след приключване на процедурата по обжалване.

Всички проектни предложения, подадени от общините за реконструкция на детски градини по процедура № BG06RDNP001-7.004, преминават оценка за административно съответствие и допустимост. За тях ще бъде извършена техническа и финансова оценка.