Кратък коментар за 03 октомври 2024 г.
Както знаете, наложи се да си направя канал в Телеграм.
Нашенските юнаци успяха да спрат достъпа ми до Faceboоk за
няколко дена. Но бяха чемберосани от американците, които са умни хора и знаят, че с пълни продажници доникъде няма да се стигне и че пълните продажници само ги излагат, като ограничават свободата на словото. Чемберосани или не, взимам мерки:
Линкът към канала в Телеглам, където ще бъде дублирано всичко, което пише тук, е
Съветвам ви да пуснете по една връзка към този канал, за да може, когато следващия път, когато разни юнаци решат да ми спрат достъпа да Facebook, да сте информирани.
Към този канал има секция за коментари. Линкът натам е
Коментирайте, но моля, без да се леят чувства и обиди. Нямам време да отговарям на всички, ще пиша там от време на време, но ще чета коментарите ви. Те са ми полезни при отработката на математическата ми методология.
Така, да караме нататък. Днес ще започне големият анализ та Курската авантюра – юруш 2024, какно е обещано преди 50 дни.
Точното твърдение на Витанов някога беше
Твърдение на Витанов:
За 50 дни нахлулите 7 непълни украински бригади ще идат на 2 метра под земята. Всяка вкарана допълнителна бригада ще удължи агонията с 1 седмица. За да добута до прзидентските избори в САЩ, Сирски трябва да хвърли още 5 бригади. въросът е – откъде ще ги вземе. То няма такива. Отговор – може да пробва да ги взиме от донбаския фронт. Който ще почне да се пука яко по шевовете. Но значение за Сирски и Зеленски това няма. Важното е да устискат Курския юруш с пропагандна цел – до изборите за президент на САЩ.
Твърдението си имаше и част с числа. И тя е
Очаквани украински загуби на 50-тия ден
1.безвъзвратни загуби в жива сила – 15 000
2. танкове –60
3. БТР-и – 90
4. БМП-та – 55
5. ББМ (бронирани бойни машини) -400
6. автомобили – 300
7. РСЗО – 8
8. Оръдия – 40
Още докато бе направена прогнозата, коментирахме с някои от вас, че тя е правена на основата на линейна теория и очакването е, че ще бъде преизпълнена, защото загубите на украинската армия растат нелинейно, тоест по-бързо. Налага се да го напомням май всеки ден това на крякащите юрдечета,
които все удобно го забравят.
Станахте свидетели на чудовищното окрякване на тази прогноза в момента, в който тя се появи. Винаги съм казвал – когато се мяташ на голата пропагандна кука, акълът ти изфирясва. Къде сте сега, юрдечета, крякащи срещу Витанов? Поредната сбъднала се прогноза на този, който нищо не познавал? Юрдещината е болест, която трябва да бъде премахната от България. А я има много. Гледам – почнала предизборната кампания. И там – крякат ли крякат. Но това е друга тема.
Я да видим какво стана с числата. Където прогнозата е изпълнена – слагаме плюс. Където още не е изпълнена – слагаме минус. Графата – В % отчита наличното преизпълнение.
Загуби до ден 51 от началото на броенето
Ден 50 Ден 51 В %
1. Безвъзвратни загуби в жива сила – 19 250+ 19 550 128
2. танкове – 135+ 135 225
3. БТР-и – 98+ 98 109
4.БМП-та – 65+ 66 118
5.ББМ – 859+ 860 215
6.автомобили – 569+ 574 190
7.РСЗО – 33+ 33 413
8.оръдия – 155+ 156 388
Индекс на пушечното месо (начална стойност 8.24 на 3.9.2024)
ИПМ = загуби в пушечно месо/загуби в техника
10.06 10.17 117
Процентите ги оставяме, каквито бяха на 50-тия ден, за да е по-нагледен анализът.
Най-напред, обещал съм ви прогноза за очакваните украински загуби в Курска област до 5 ноември – денят на изборите в САЩ. Дотогава има 33 дни. Очакванията са индекса на пушечното месо да расте, което ще рече, че ще се запазят досегашните темпове на безвъзвратни загуби и ще намалеят загубите в техника, тъй като голямото количество техника вече е унищожена. И така, очакваните загуби на 84-ден от броенето (5 ноември) са
Ден 84
1. Безвъзвратни загуби в жива сила – 28 500
2. танкове – 148
3. БТР-и – 105
4.БМП-та – 69
5.ББМ – 900
6.автомобили – 600
7.РСЗО – 34
8.оръдия – 170
Очаквана максимална стойност на индекса на пушечното месо: 14.07
Тази стойност е максимална, защото се очаква преизпълнение на прогнозираните числа (но няма да видите 200% или 400%). Индексът ще пълзи нагоре към стандартното число за целия фронт, което е над 20, но няма да го достигне, защото, украинските части, които бяха хвърлени в Курска област, бяха добре подплатени с военна техника. Но очакванията са индексът да надмине 12, така, че чакайте на 5 ноември стойност между 12 и 14.
Добре, караме нататък с анализа. Между другото, руснаците превзеха Угледар. Част от прогнозата беше, че фронтът в Донбас ще почне да се къса по шевовете. Ами, ето ви го – къса се. Половин корпус е угробен в Курска област, можеше да подсили украинските позиции в Донбас.
Какво става там? В момента, в южна посока, руските части щурмуват линията Часов Яр- Покровск – Селидово – Курахово.
Северната част на тая линия я знаете – Часов Яр -Канстантиновка – Славянск – Краматорк. Тактиката на руснаците е да подядат тази линия от южна посока и да тръгнат на север към Славянск. Превземането на Угледар отваря пътя към Селидово и Курахово, скоро ще почнете да сушате за яки битки в тези градове. Но помнете – основното сражение ще е за северната част на линията. Падне ли тя, се отваря пътя за обкръжаване на Харков и още нещо – отваря се пътят към Киев. Тъй, че за северната част на линията ще има жестоки сражения, които отдавна съм ви предсказал. На цялата линия от Курахово до Савянск има 100 украински бригади. Насреща са 40 руски корпуса, което означава превъзходство в жива сила. Прибавяме и артилерийското и въздушното превъзходство. Очертава се гигантско сражение. 100-те украински бригади са непълни и недоокомплектовани с техника (много от която сега гори из Курска област). Сметките показват, че руснаците ще пробият тази линия. Тъй като други такива линии няма, украинската армия ще бъде принудена да се скупчва в по-големите градове и войната ще стане от вида, в който я наблюдаваме в Газа. Между другото, нали четете, че руснаците не използват много тежките си бомби с десетки тона тротилов еквивалент. За какво ги пазят? Ей за този етап, когато украинските части ще почнат да се скупчват в градовете поради липса на изградени отбранителни линии зад линията Курахово – Славянск.
И на целия този неприятен за украинците калабалък, идва курската авантюра. Между другото, забелязахте ли експеримента, който направиха руснаците във Волчанск – пуснаха украинските части в един завод и пернаха завода с тежка бомба – поне с 30 тона тротилов еквивалент. Вече знаете – отработват тактиката на атака на големи градове след падането на линията Курахово – Славянск.
Добре, стига за днес. Утре големият анализ продължава.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войните да ви заобикалят.