В навечерието на Първи ноември – Деня на народните будители, учениците и учителите от СУ „Асен Златаров“ – гр. Шабла, изразиха своята признателност и почит към българските просветители, книжовници, революционери, свети будители на възраждащия се национален дух и стремеж към образованост и книжовност.

Думи на възхвала и преклонение към тези, които съхраниха и утвърдиха духовния ръст на България, думи на гордост, че сме потомци на последователни и велики личности в хилядолетната ни история прозвучаха в началото на ритуала. Водещите на тържеството се обърнаха с благодарност и уважение към своите учители за полаганите от тях грижи и усилия да получат необходимите знания и умения, които са ключът към светлината и живота.

И преди да се отправят всички заедно в дъждовния ден към паметната плоча на първото училище и първото читалище в Шабла, към паметника на Апостола на българската свобода Васил Левски, момичетата и момчетата, възпитаници на СУ „Асен Златаров“, заявиха: „Сега идва нашият ред и всичко зависи от нашето поколение – да съхраним историческата памет, да запазим БЪЛГАРСКОТО!“

 

 

loading...