Окръжната прокуратура в Добрич внесе в Окръжен съд Добрич обвинителен акт срещу Георги Г., на 29 години, осъждан, на когото са повдигнати обвинения за кражби, извършени при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

Георги Г. и една от жертвите – А.С., се познавали добре, тъй като живеели в близост един до друг. В последно време Георги често посещавал А.С. в дома му. На 06.04.2020 г. А.С. установил, че от дома му липсват животни, други вещи и пари. След два дни Георги срещнал на улицата А. С. И признал, че той е взел животните, вещите и парите от дома му.

След 3 дни Георги отишъл в дома на В.Д., с когото се познавали от години и имали уговорка да отидат да работят в този ден. Георги Г. помолил познатия си да му направи кафе и да му позволи да се обади от телефона му на майка си. Домакинът подал телефона си и отишъл в кухнята за кафе. Междувременно Георги Г. излязъл навън. Не след дълго В.Д. установил, че гостът си е тръгнал, като е взел със себе си и телефона му.

На 11.04.2020 г. сутринта Георги отишъл в сервиз, стопанисван от Д.В. Там домакинът му приготвил храна. Гостът пожелал и кафе. Д.В. излязъл от сервиза за около 2-3 минути, за да донесе кафе на Георги и когато се върнал установил, че той си е тръгнал и че от сервиза липсва мобилният телефон, който бил оставен да се зарежда в сервиза.

Същия ден С.А. помагал на свой познат да изхвърли ненужни вещи от апартамент, намиращ се в централната част на Добрич. Около 16.00 часа С.А. сложил мобилния си телефон в задния джоб на панталона, в който имал и сумата от 83 лева, и започнал да товари дъски на камион.Междувременно на няколко пъти покрай него минал Георги Г., като последния път го попитал дали пуши. С.А. отговорил, че не пуши и взел с ръце една от дъските, за да я сложи в камиона. В това време Георги Г. го блъснал силно, вследствие на което пострадалият паднал на земята. Тогава Георги Г.  взел от задния джоб на  панталона му телефона и парите и избягал. НДТ

 

loading...