С ПОЛАГАНЕ НА ВЕНЕЦ на Гроба на незнайния воин в Александровската градина до стената на Кремъл започна вчера официалното посещение в Москва на българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов, съобщи пресцентърът на НС. Българските парламентаристи положиха цветя пред Вечния огън. С минута мълчание беше почетена паметта на героите.

ЕВРОКОМИСАРИТЕ АНДРУС АНСИП И КОРИНА КРЕЦУ са избрали да продължат като евродепутати, след като са спечелили изборите преди месец. Естонецът Ансип бе един от зам.-председателите на ЕК и отговораше за единния цифров пазар. Румънката Крецу бе комисар за регионалната политика.

ИЗРАЕЛСКИЯТ ПРЕМИЕР Бенямин Нетаняху заяви в началото на вчерашните тристранни преговори между САЩ, Русия и Израел в Ерусалим, че трите страни споделят обща цел, а тя е – „всички чужди сили, влезли в Сирия след 2011 г. (годината на началото на гражданската война)“, да напуснат страната, предаде ДПА. „И тримата бихме искали да видим мирна, стабилна и сигурна Сирия“, каза Нетаняху в началото на безпрецедентната среща на високо равнище.

ИМЕТО НА НОВИЯ британски премиер ще стане известно на 23 юли. Това предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Консервативната партия. Гласуването по пощата на 160-те хиляди партийни членове за това кой да смени Тереза Мей като лидер на партията – Борис Джонсън или Джереми Хънт, ще приключи на 22 юли и победителят ще бъде обявен на следващия ден. С идването на новия премиер на власт светът се надява да бъде хвърлена повече светлина и яснота около въпроса дали Острова най-накрая и по какъв начин ще напусне Европейския съюз.

ЦЕНИТЕ ЗА РОУМИНГ между Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Косово и Босна и Херцеговина от юли ще бъдат намалени с 27%, а през 2021 г. трябва да отпаднат напълно. По данни на Съвета за регионално сътрудничество, повече от 76 % от гражданите на Югоизточна Европа ползват интернет, а 40 % от тях ползват всички приложения на мобилните телефони за връзки със социалните мрежи. По-голямата част от тях са млади хора. Около 70 % от бизнесмените в Югоизточна Европа смятат, че премахването на цените за роуминг ще стимулира развитието на търговията. Повече от 12 млн. туристи са посетили страните от Западните Балкани през миналата година и всички са изразили притеснения заради цените на роуминг услугите.

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST