Дъщеря за баща. Кой беше мишената на взрива на колата на Александър Дугин

В Московска област се взриви джипът на Даря Дугин , дъщерята на известния руски общественик, философ и политолог Александър ДугинЕксплозията е избухнала по време на движение по магистрала Можайск, близо до село Болшие Вяземи. 29-годишното момиче е било само с колата и е починало на място. 

Според очевидци експлозията е била толкова силна, че са изхвърчали стъклата на преминаващите коли. Първоначално служителите на реда помислили, че в колата е избухнала газова бутилка. По-късно обаче ключова стана версията за поставено в колата самоделно взривно устройство. На кадрите от мястото се вижда, че от колата не е останало почти нищо. След взрива неуправляем автомобил се е блъснал в ограда и се е запалил. 

Самият Дугин участва на фестивала “Традиция” с дъщеря си Дария. Известният фестивал се провежда с подкрепата на Президентския фонд за културни инициативи – той се нарича основният патриотичен фестивал на лятото, а идейни вдъхновители са Захар Прилепин и Едуард Бояков .

Според цигуларя Пьотр Лундстрем Александър Дугин е трябвало да се върне в Москва с Дария на всъдехода Land Cruiser Prado. Но в последния момент обстоятелствата се промениха и той подкара друга кола. Обикновено Дария кара SUV Hyundai, но днес момичето по неизвестни причини се качи в колата на баща си. Дугин е бил на мястото на смъртта на дъщеря си веднага след взрива с приятели.

Искаше да убие баща ти?

На Запад Дугин се смята за главният идеолог на “руския свят”, който уж влияе върху ръководството на Русия. И в момента мнозина смятат, че той е бил обект на покушението. 

„Разбира се, целта беше Александър Дугин“, сигурен е политологът Марат Баширов . – Идейна война има, а той е само един от малкото, които систематично формулираха и описаха нашата идеология, унищожавайки западната. И той беше лесна мишена, без охрана, без защитно оборудване, лесно разпознаваем. Най-вероятно той е пристигнал с дъщеря си в кола, взривена по-късно. Съобщенията за участието на Дугин бяха в мрежата. Много хора, входът е свободен. Не беше трудно да се приближиш до колата и да поставиш бомбата.”

Дали са искали да убият Дария?

Но има и такива, които смятат, че целта на покушението е била именно Дария (известна под псевдонима Дария Платонова). 

„Колата избухна веднага щом Даша потегли. Можеше да има много повече жертви“, казва блогърът и доброволец Владлен Татарски (Максим Фомин). – Познавайки навиците на светците, можем да кажем със сигурност, че целта не е бил Александър Гелиевич, а Даша. Искат да ни накарат да живеем с болка и страх…”.

Той беше добре запознат с Дария и знаеше за нея не само като дъщеря на известния „идеолог на руския свят“. „Даша беше един от най-смелите бойци, воюващ на най-незабележимия, но най-важен – духовния фронт“, пише Татарски за Дария. – Разбрахме се с Даша, че веднага щом пристигне в Москва, ще запиша интервю. Те говориха за факта, че по-голямата част от населението на Русия са жени, така че е важно да имаме специален женски патриотичен възглед за NWO … “

Между другото, работата на Дария беше известна далеч извън границите на нашата родина. Ако Александър Дугин беше включен в санкционния списък на Европейския съюз през 2014 г., а по-късно в санкционния списък на САЩ и Канада. В началото на юли Дария вече беше включена в санкционния списък на Обединеното кралство. Дария Дугина беше такава връзка между нашата десница и десницата на Европа, тя общува с Мари льо Пен , с каталунските „сепаратисти“. Запознати с нея и заниманията й твърдят, че дъщерята на Дугин била съмишленица с баща си. И нейното убийство трябва да се разглежда като сигнал към всички наши имперци, които изпращат батальони доброволци в Донбас. 

Александър Дугин.

29-годишната Дария Дугина е завършила Философския факултет на Московския държавен университет. През 2015 г. завършва аспирантура, става кандидат на философските науки. Била е редовен участник в политически токшоута, музикант и политически коментатор на Международното евразийско движение.

„Тя винаги се усмихваше, обожаваше Русия, баща си и френския език, на който можеше да говори и пее и дори да влияе на френската политика. Малко хора се страхуваха толкова от „атлантическите“ французи, колкото Александър Дугин и неговата красива Даша, момичетата от безмилостния PR човек помнят Дария. – Дария може да стане един от онези хора, които ще формулират нова популярна идеология за Русия, с национално самосъзнание, воля и ядро. Слабо, средно високо, но момиче с голям ум и душа. Нашите най-дълбоки съболезнования на Александър Гелевич. Това е непоправима загуба. Не би трябвало да е така. Почивай в мир, Дария Платонова! Ти беше истински руски мислител, дълбок и щедър.”

https://t.me/rian_ru