Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Окръжен съд – Добрич на 46-годишния С.И., привлечен като обвиняем за това, че на 11 март т.г., в Добрич, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение  високорискови наркотични вещества – 14 пликчета с марихуана с общо тегло 6.89 грама, хапче амфетамин и две пликчета с метамфетамин с общо тегло 8.52 грама.

Въз основа на събраните към момента доказателства по досъдебното производство, съдът прие, че в случая е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към престъплението, за което му е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

В мотивите си съдът посочва, че първоначално на обвиняемия била наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000лв., като бил определен 10-дневен срок за нейното внасяне. Мъжът обаче не внесъл паричната сума в определения срок, а преди няколко дни отново извършил идентично престъпление.

Обвиняемият е с чисто съдебно минало, но от приложени по делото справки се установява, че нееднократно са му били налагани административни наказания „глоба” от българските и от германските съдебни власти.

Определението, с което Окръжният съд налага на мъжа най-тежката мярка за неотклонение, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок. 

Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността

loading...