Първи в дарителската кампания се включиха жителите на село Нова Камена. В чест на 147-годишнината от гибелта на Апостола Васил Левски, кметицата на селото – Маринела Димитрова, подготви програма, която започна с минута мълчание в негова памет.Включиха всички деца от селото,които изпълниха рецитал, съпроводен от песни за Левски и бяха бурно аплодирани от многобройната публика. Гости на тържеството бяха и Църковен Хор – град Тервел, с диригент Живко Колев, които също изпълниха песни в памет на великия българин. Представител на Община Тервел беше заместник-кметът Велчо Велчев, който откри и  стартира кампанията с дарения от :

-инж. Симеон Симеонов – кмет на Община Тервел;

– Дияна Илиева – зам. кмет на Община Тервел;

– Велчо Велчев – зам. кмет на Община Тервел;

-проф. д-р. Валентин Игнатов – изп. директор на УМБАЛ „Св. Марина“ – гр. Варна и неговата съпруга Ели Игнатова;

-проф. д-р. Красимир Иванов – ректор на Медицински Университет – гр. Варна и неговата съпруга Поля Иванова.

Общата сума, събрана в първия ден от кампанията, е 2150 лева, като в нея са включени и даренията, направени от новокаменци. Община Тервел призовава всички жители на общината, които имат възможност, да се включат в събирането на  средства за изграждане на паметника, като направят дарение в посочените банкови сметки. Целта е средствата, необходими за паметника, да бъдат събрани до рождената дата на Апостола – 18 юли.Благотворителната кауза продължава на 2 март, когато в залата на читалището в гр. Тервел ще се състои концерт с участието на Вокална студия Тервел, танцова формация „Каприз“ и Църковен хор.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:

Титуляр Община Тервел – IBAN: BG42UNCR96608497526814, BIC: UNCRBGSF, Код за вид плащане – 445100 – Дарение, помощи и др. безвъзмездно получени суми от страната в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД – основание – ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК „Васил Левски“ гр.Тервел.