Апелативен съд – Варна потвърди като законосъобразен ареста на обвинен в убийство, извършено на 9 август тази година в Добрич, съобщиха от съдебната институция. Въззивната инстанция се произнася за втори път по искания на Динчер А. за по-лека мярка за неотклонение, които са били отхвърлени от Добричкия окръжен съд.

Пресслужбата припомня възникналия на улицата скандал между обвиняемия и пострадалия Спас С. 23-годишният Динчер нанесъл побой над 43-годишния си опонент, който по-късно починал в болница. На задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За това най-тежко според Наказателния кодекс престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Защитата на Динчер продължава да оспорва правилността на така възведеното обвинение, с мотива, че инцидентът е бил предизвикан от пострадалия, който отправял обиди към близките на Динчер. Това довело до силен афект у заподозрения. В подкрепа на искането за по-лека мярка за неотклонение е здравословното състояние на обвиняемия. В условията на ареста има опасност негово хронично заболяване – алергия към насекоми – да се обостри и да доведе до летален изход.

Апелативният съд заключи, че жалбата на Динчер А. срещу задържането му е неоснователна. Два месеца след ареста тази мярка за процесуална принуда остава адекватна, е изводът на въззивната инстанция. Рискът младият мъж да се укрие или наруши закона все още не е оборен, особено предвид тежестта на обвинението. Освен това, през юли тази година Добричкият районен съд е постановил присъда спрямо него по друго дело и към момента на настоящото престъпление е била в сила пробационна мярка. По отношение здравето на обвиняемия, съдът установи, че той е получил медицинска помощ, а прокуратурата е разпоредила проверка на хигиената в следствения арест в Добрич. Няма данни, че здравословното състояние на 23-годишния мъж не му позволява да пребивава в местата за лишаване от свобода.

Определението, с което Апелативен съд – Варна потвърди задържането под стража на обвинения в убийство по особено мъчителен начин Динчер А., е окончателно. НДТ

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1.  ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
loading...