Божидара Георгиева, ученичка в първи клас в СУ „Петко Рачов Славейков“ – Добрич, бе класирана на първо място в конкурса за детска рисунка на тема „Моята лятна ваканция – море или планина“, организирана от Басейнова дирекция “Черноморски район”. Журито присъди наградата на Божидара в групата на най-малките – от 4 до 7-годишна възраст.

Сто и двадесет деца от областите  Варна, Шумен, Добрич и Търговище, на възраст от 4 до 14 години, се включиха в конкурса за детска рисунка на тема „Моята лятна ваканция – море или планина“. Малките художници по неподправено детски начин претвориха незабравимите летни преживявания в своите творби. Спомените им от морските и планински изживявания през лятната ваканция украсяват посетителските зали на Басейнова дирекция “Черноморски район в гр. Варна и шуменската екоинспекция и интерпретират удоволствието от летуването сред природата, общуването с нея и опазването на околната среда и защитените зони.

Победителите получиха грамоти и предметни награди от организаторите на конкурса. Бяха раздадени и поощрителни награди. Със свои произведения в конкурса се включиха деца от детски градини и училища от Варна, Добрич, Балчик, Шумен, Търговище, Нови Пазар, Каспичан, както и от школите – „Артея“ – Варна, Арт школа „Чифлигарови“ – Шумен, ЦПРЛ ОДК „Анастас Стоянов“- Шумен, „Арт Попово“-Попово. НДТ