Роден съм преди 69 години в Генерал Тошево. Тогава село, но околийски център, а след няколко години и до днес – град! Съпреживявам проблемите на гражданите на Генерал Тошево, имам там много роднини и приятели. Но ме терзаят поне 2 въпроса:

1. Вчера президентът на републиката, летецът-изтребител генерал Румен Радев посети града и положи цветя пред паметника на загиналите летци, на които тошевци са признателни и до днес. От целия град само тези десетина души (извън официалните лица) ли бяха заинтересовани от събитието? Ако е така – жалко, земляци мои!

2. Гледам знамето на община Генерал Тошево. Само на мен ли ми прави впечатление, че с нещо наподобява румънския национален флаг? Вярно, че доста от жителите на града и общината са с корени от Северна Добруджа, днес в Румъния, но градът и хората са тук, в България, и би трябвало това знаве да навява мисли за България и нейните красоти. Но това си е наистина само мое мнение. Сигурно има някакъв писан канон при създаване на общинските символи и дано той е спазен…

Mitko Ganev