31-годишният модел Емили Ратайковски заяви, че според нея “сексуалността е подвижна скала” седмици след като се появи информация, че е бисексуална. Тя заяви пред списание Harper’s Bazaar:

“Мисля, че сексуалността е с подвижна скала. Всъщност не вярвам в праволинейните 100% хетеросексуални хора”.

Емили разказа за присъединяването си към тенденцията в TikTok миналия месец, според която жените, които притежават зелен диван, са бисексуални:

“Приятелката ми дойде и каза: „Видя ли това нещо със зеления диван? Тя ми се смееше, защото зеленият ми диван е толкова голям”. Искам да мога да се забавлявам с начина, по който се представям в света, без да се чувствам като лоша или добра феминистка.”

На 10 октомври моделът отговори на видеоклип, в който беше зададен въпрос дали онези, които “се идентифицират като бисексуални, притежават зелен кадифен диван”.

След това Емили, която е подала молба за развод с отчуждения си съпруг Себастиан Беър-МакКлард, показа на всички в социалните мрежи зеления си кадифен диван. Това накара феновете да запълнят секцията за коментари към публикацията й с поздравления за “разкриването”, че я привличат мъже и жени, като мнозина от тях заявиха:

“Още една победа за дамите”.

Очевидното признание на Емили, че е бисексуална, дойде в момент, когато известни личности, сред които Мадона и Шей Мичъл заявиха, че са част от ЛГБТ+ общността.

bg-voice.com