„Тук е Раят за земята! Благодаря за поканата да представя любими български песни и джаз стандарти на джаз фестивала в Камен бряг! На концерта в събота 30 юли, от 20:30 ч., за първи път ще изпея отново песента “Калиакра”, която през 1965 г. в мое изпълнение спечели първото издание на конкурса “Песни за българското Черноморие”, прераснал след това в “Златният Орфей”. Тя разказва легендата за Калиакра, за 40-те девойки, които избират смъртта, за да запазят своята чест. Историята винаги ме изпълва с вълнение, което ще предам заедно с Георги Петров – пиано, Стоян Янкулов – барабани, и Владислав Мирчев – контрабас. Песента е написана от Ангел Заберски, по стихове на Слава Семирова и Емилия Захариева. Със семейство Заберски ни свързва дългогодишно приятелство. “Калиакра” ще изпея точно преди Ангел Заберски – син да излезе на сцената. Вчера за първи път посетих нос Калиакра.

Благодаря на кмета на Каварна г-жа Елена Балтаджиева за топлия прием, за интересния разговор и за грижата й за музиката в богатата културна програма на общината, от която фестивалът е част. Останах очарована от града. Историята на този край много увлекателно разказа директорът на Исторически музей – Каварна г-н Пенко Георгиев. В Камен бряг ни посрещна г-н Юри Чарийски, който съставя програмата на фестивала и на когото също желая успех. Срещнах се и с кметския наместник г-жа Лучия Георгиева. Очаквам с голям интерес да разгледам Камен бряг, да говоря с хората, които живеят и летуват тук, да видя пейзажа от платото, за който съм слушала толкова много. Благодаря за вниманието и на Светослав Петков от Община Каварна.“

Това написа в личната си страница певицата Мими Николова, която за пръв път видя възпяния от нея исторически нос Калиакра. Ако искате да чуете песента в оригинал, непременно отидете на фестивала „Джаз на село“ в Камен бряг!