• СЗО призовава за спешни действия срещу маймунската шарка в Европа

Световната здравна организация (СЗО) призова за “спешни действия” срещу маймунската шарка в Европа след регистрирания трикратен ръст на случаите за две седмици на континента, предаде Франс прес.

В изявление регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге призова европейските държави “да увеличат усилията си пред следващите седмици и месеци, за да не се разпространи маймунската шарка в по-голяма географска зона”.

“Наложителни са спешни и координирани действия, ако искаме на прескочим трапа в надпреварата за обръщане хода на продължаващото разпространение на това заболяване” каза Клуге.

Според данни на СЗО в Европа са лабораторно потвърдени вече над 4500 случая на маймунска шарка, което представлява трикратно увеличение спрямо средата на юни.

Клуге каза, че броят на инфекциите в Европа съставлява близо 90 процента от случаите в световен мащаб и отбеляза, че в 31 държави в европейския регион на СЗО вече са установени случаи на заболяването, посочва Асошиейтед прес.

Служителят допълни, че по данни на СЗО 99 процента от заразените са мъже, а мнозинството от тези случаи са регистрирани при хомосексуалисти, заразили се по полов път.

Клуге каза обаче, че сега вече има “малък брой” случаи сред контактните лица от домакинствата, включително деца. Повечето заразени съобщават за симптоми като обриви, треска, умора, мускулни болки, гадене и втрисане. https://trud.bg

  1. Световноизвестен геймър от САЩ е арестуван за изнасилване на синовете си
  2. Пазар на бебета за гейове в Брюксел – столицата на Европейския съюз
  3. Съпруга гледаше порно и видя мъжа си в отвратителна гей оргия!
  4. Американската армия бавно и сигурно отива към поголовно изпедерастяване
  5. Алек Сандар шокиращо пред „ШОУ“: Участвал съм в оргия с 6 мъже и жени
  6. Любовницата на Уитни Хюстън с пикантни разкрития за лесбо връзката им
  7. Проучване разкри кога жените спират да се радват на мъжко внимание /18+/
  8. 39-г. бургазлия почина мъчително при садомазо секс /ОБНОВЕНА/