Кога ще има магнитни бури през август 2021 г. и как те могат да повлияят на живота ни. Пазете подробен график и съвети за това как да оцелеете от огнищата на слънцето без негативни последици.

Геомагнитната дейност не е последният приоритет в живота ни. Въпреки че не можем да го видим с просто око, като сняг или дъжд, можем да го почувстваме. Магнитните бури често влияят на благосъстоянието на много хора и имат силата да коригират моделите ни на сън, работния график и настроението. Ето защо е важно да се обучите да проверявате графиката на геомагнитните колебания по същия начин като прогнозата за времето.

През последния месец на лятото се прогнозира доста напрегната ситуация в геомагнитната обвивка на Земята. През август се очакват пет огнища.

Кога да очакваме магнитни бури през август 2021 г.

Магнитни бури на 2-3 август 2021 г. Първият понеделник на август може да бъде труден, тъй като на този ден започват незначителни геомагнитни колебания. Дискомфорт могат да усетят тези, които са склонни към сърдечно-съдови заболявания и страдат от хронично главоболие.

Магнитна буря на 10 август 2021 г. На този ден е възможна слънчева светлина със средна интензивност. Метеочувствителните хора могат да се чувстват сънливи или уморени, но не трябва да се страхувате от специални неприятности.

Магнитна буря на 13-14 август 2021 г. Очаква се друга малка дейност на Слънцето в рамките на два дни. Здравите хора и тези, които не се смятат за метеочувствителни, нямат от какво да се страхуват.

Магнитна буря, 16-20 август 2021 г. Геомагнитните колебания със средна интензивност могат да причинят главоболие, безсъние, както и болки в ставите, така че не бива да се претоварвате както с морална, така и с физическа активност в наши дни.

Магнитна буря на 29 август 2021 г. Последната магнитна буря от лятото на 2021 г., според експерти, не би трябвало да ни носи много дискомфорт. Единственото нещо, което трябва да запомните: на този ден не трябва да натрупвате твърде много неща върху себе си.

Как да преживеем магнитните бури през август 2021 г.

  • Лекарите не препоръчват прекаляване с енергийните напитки по време на магнитни бури. Кофеинът и други стимуланти в тандем със слънчевата активност могат да претоварят тялото и да ви накарат да се почувствате зле.
  • Добавете витаминни бомби към вашата диета: пресни зеленчуци и плодове. Те укрепват имунната система, енергизират тялото и осигуряват благополучие.
  • По време на периода на магнитни бури не се препоръчва да стоите дълго време на открито слънце. Излезте на разходка сутрин преди обяд или вечер. Така имате шанс да се предпазите от главоболие и слабост.
  • Магнитните бури често предизвикват повишена емоционалност. За да избегнете неприятности, преди и по време на геомагнитната дейност, опитайте се да държите емоциите си под специален контрол, да се разсейвате от негативни ситуации и токсични хора.
  • По време на периода на геомагнитна активност е много лесно да съборите моделите си на сън. Затова обърнете специално внимание на вечерните ритуали и се опитайте да заспите преди полунощ.

https://bhub.com.ua/

loading...