Лятната програма на “Двореца” в Балчик привлича ценителите на класиката с популярния мюзикъл “Брилянтин”

0
370

Лятната програма на “Двореца” в Балчик ще привлече ценителите на класиката с популярния мюзикъл “Брилянтин”, съобщават от държавния културен институт. Завладяващият рокендрол в постановката на Варненската опера ще звучи на Откритата сцена на архитектурно-парковия комплекс на 20 август.

“Брилянтин” е създаден през 1971 година от Джим Джейкъбс, Уорън Кейси и Робърт Стигууд, а заснетият през 1978-а едноименен филм с участието на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон прави творбата още по-популярна, припомнят авторите на постановката.

Драматургията на мюзикъла отвежда към края на 50-е години в Чикаго, в ежедневието на десет тийнейджъри и изпитанията, които преживяват. По думите на режисьора на постановката Сребрина Соколова песента-финал на мюзикъла – “Да вървим заедно”, е послание, че само чрез приятелство, разбиране, емпатия всеки може да е верен на себе си, без да има нищо против различността на другия.

В постановката участват гост-солисти, солисти, балетът и оркестърът на Държавната опера под диригентската палка на Страцимир Павлов. Сценограф е Иван Токаджиев, художник на костюмите – Ася Стоименова, хореограф – Надя Димокова. В ролята на Дани зрителите ще видят Велин Михайлов, на Санди – Марина Георгиева. В Бети се превъплъщава Моника Иванова, в Кеники – Светлозар Начев.

БТА