• Какво ни очаква през трите зимни месеца според китайската система за прогнозиране на бази?

Зимата дойде и донесе сняг. Кой се радва и кой тъжи на първи декември. Междувременно, според китайския календар, сезонът на зимата започва през ноември и ще приключи с настъпването на китайската Нова година и началото на пролетния сезон на 4 февруари. Нашата обичайна зима, декември-януари-февруари, е само две трети от зимата и една трета от пролетта за китайците. объркани? Да вървим по ред.

Декември и януари според китайския календар са зимните месеци, когато властва стихията Вода. Февруари вече се отнася за пролетта, а с него започва новата година и сезонът на елемента Дърво. Разликата в доминиращия елемент определя характера на месеца, така че в бази декември и януари са времето на студа, съня и подсъзнанието, а февруари е месецът на събуждането на надеждите и растежа.

Декември 2022 е месецът на водния плъх.

Този месец обикновено е най-силната вода за годината и този месец ще бъде най-силната вода през последните пет години. Как ще се появи?

Водата е елементът, отговорен за връзката и комуникацията. Транспорт, логистика, трансфер на информация, комуникация, пътуване, слухове, маркетинг, продажби, инвестиции, музика и театър, медии, търговия, масови събирания, шествия и демонстрации – всичко това се отнася за елемента Вода. Съответно през декември всички тези дейности ще бъдат във възход.

Пиковата мощност на Водата ще се удвои този декември. Реките ще излязат от бреговете си физически и образно. Нека не се изненадваме от наводнения, бури, порои, снеговалежи, както и аварии по водопроводи, скъсвания на тръби и инциденти по водата. Crazy Water също ще донесе информационни наводнения, ще отговаря за пътуванията и трансферите, както и човешките реки по улиците на градовете. Шествията и демонстрациите също са белези на този декември.

Бурната вода ще извади всичко, което е било скрито, а също така ще засили интуицията – тоест връзката на съзнанието с подсъзнанието. Активират се магьосници и езотерици от всички ивици и обикновено спокойните хора могат да се окажат емоционални и прекалено екзалтирани.

И, разбира се, този декември е месецът на разговорите, преговорите, комуникацията и създаването на договорки. Хората и възможностите за общуване с тях ще валят от рог на изобилието. Понякога ще ви се струва, че сте говорили повече този декември, отколкото през изминалата година.

Основното предизвикателство на този декември е да се научите да улавяте импулси и да действате не по заповед на емоциите, а съзнателно и разумно. Направете си правило да не вземате незабавни решения. Дайте си време да претеглите плюсовете и минусите. Не се притеснявайте: вашето определено няма да ви напусне.

През януари хората, чийто рожден ден е Ин дърво или Ин вода, могат да разчитат на помощ и подкрепа отгоре. Помощта може да дойде неочаквано, основното е да я артикулирате, да я кажете на глас. Хората от Ян Вода през декември могат да станат жертва на интриги и клюки – бъдете нащрек. Yin Water ще спечели много пари, а хората от Yin Metal през декември ще горят с харизмата на господаря / учителя и ще имат нужда от ученици. Е, или те самите спешно искат да научат нещо ново.

От 6 януари на света идва месецът на Водния вол .

Това е третият месец от китайската зима и сезонът на водата. Освен това самият Бик е знак на Земята. Земята е студена, замръзнала, неудобна през зимата. За да не се подхлъзнете по него, трябва да вървите бавно и внимателно. Такъв е и самият Вол – спокоен, разумен, предпазлив, не е алчен за емоции.

Зимата в месеца на Водния вол също малко ще се успокои. Яростните декемврийски бури ще отстъпят място на спокоен, но не по-малко неприятен студ. Енергиите на януари са силни, но се проявяват премерено. Основните теми на месеца са общуването и дома. Бикът, като знак на Земята, обича икономичен, удобен, икономичен. Е, тъй като Волът е Воден Бик, през януари ще има много срещи, дискусии и преговори. И повечето проблеми ще бъдат решени колективно

Елементът на Земята покровителства селското стопанство, геологията, минното дело, точните науки, строителството и архитектурата. Застрахователните компании и банките също са сфери на дейност на Земята. Те ще бъдат в полза през януари. Може да обмислите покупка или продажба на недвижим имот, вземане на ипотека или навлизане на пазара на жилища под наем.

През януари къщата ще изисква грижи. Ако вие сами не започнете да го подреждате, почиствате и декорирате, тогава могат да се случат повреди и внезапни аварии. Нямаме нужда от това, затова планираме дребни ремонти, пране на завеси, канене на гости за горещ час с пайове.

През януари хората от Yang Metal, Yang Earth и Yang Wood могат да разчитат на помощ и подкрепа в трудни въпроси. Поискайте помощ и я получете.

Водата Ин може да има оплаквания и недоразумения с приятели и роднини.

Ян и Ин Метал, които имат знака на Козата в картата, ще могат да отворят сандък със съкровища през януари – тоест ще получат внезапна печалба. Може да е наследство, хонорар, дивиденти. Същото важи и за хората, родени в деня на Ин или Ян на дървото. През януари те могат да поискат и сандък с богатства, като за да го отворят, в картата им трябва да има поне един от земните знаци – Бик, Дракон, Коза или Куче.

От важното, но не и най-радостното, тези, които имат Коза и Куче в базисната си карта, могат да отидат в медицинско заведение през януари. За да предотвратите това да се случи спешно, планирайте самостоятелно пътуване до лекарите. Медицинският преглед би бил най-доброто решение. Китайската година на водния тигър ще приключи на 3 февруари 2023 г.

А на 4 февруари ще започне както новата година – Водният заек , така и  нов месец – този път Дървеният тигър .

Тоест през февруари ще има двойна смяна на енергиите: както на годината, така и на месеца. И ще се усети силно. Февруари ще бъде съвсем различен като сила и настроение от януари.

Основната действаща сила на февруари е енергията на Дървото. Дублиран е този месец (Тигърът символизира Дървото, а тук самият той е Дървен).

Енергията на Дървото е трансформация, растеж, развитие, оптимизъм, жажда за прогрес и образование. Силното дърво е като бамбук: расте скокообразно. Остър, бърз, активен, безмилостен – точно какъвто беше бамбукът през 2022 г. на Водния тигър.

Wood Tiger е гора. Има много дървета и няма шанс да се скриете от енергията на растежа и трансформацията. Не е необходимо обаче усещанията за растеж и трансформация да са приятни. Най-често това е доста болезнен процес на освобождаване от старата кожа: стари навици, вярвания и модели. Ще има усещане за “голи във вятъра”, докато не израсне нова кожа. Утешително е, че зад всички тези болезнени процеси се крие надежда. Това ще ни позволи да устоим на вятъра на февруарските промени.

Дървото благоприятства различни дейности – от образование до цветарство. Всичко свързано с хартията (от производство и печат до писане на книги). Композиторите и художниците са хора от елемента дърво. Тези, които правят мебели, дърводелци и дърводелци. Програмисти и лекари. Учители и възпитатели. Фризьорки и репортери. Диетолозите и фитнес инструкторите също са професии на Wood element. Няма да се изненадам, ако през февруари много от нас искат, ако не да преминат нов курс на обучение, то поне да купят домашни растения.

Всеки човек има своя собствена уникална конфигурация на база карта. И всеки ще усети уникалното въздействие на непрекъснато променящия се кръговрат на елементите. Но ще подчертаем някои общи точки. Те са свързани с взаимодействието с основните животни на картата – звярът на годината и рожденият ден.

Хората от Ин дърво, Ин и Ян вода през февруари планират да получат помощ и подкрепа от влиятелни хора. Водата Ин ще се погрижи за самообучението. Дървото Ян може да бъде много избухлив, а дървото Ин има шанс да спечели много пари.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Тигъра

Хората с  Тигър в картата през декември-януари ще бъдат активни и пълни с енергия, а през февруари дори могат да бъдат леко увлечени. Те ще бъдат склонни към резки и не винаги обмислени действия. Смелостта и огънят ще се увеличат. Особено за тези, които имат кон и куче в картата. Техният елемент Огън ще бъде доминиращ. Колко полезно или вредно е това зависи от индивидуалната карта.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Заека

Зайците по ден и година на раждане тази зима ще бъдат необичайно активни и екзалтирани. Това се улеснява както от голямото количество вода, така и от изобилието на елемента дърво през февруари. През декември Зайците могат внезапно да започнат афера или да се впуснат в еротично приключение. Всичко ще бъде внезапно и като помътняване на разума. Женените със Зайци, бъдете бдителни и внимателни към половинката си. Януари ще е относително спокоен, но през февруари Зайците ще усетят прилив на енергия. Ще дойде тяхната година, ще дойде и сезонът им.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Дракона

Драконите живеят нормален живот през зимата. Не може да се каже, че много обичат зимата, нито пък обратното. декември-януари традиционно. През февруари те очевидно ще се разведрят – ще дойде техният сезон, подсилен от годината на Водния заек. Искате движение, драматични промени и саморазвитие.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Змията

За змиите зимата е много неприятно време. Голямата вода отслабва Змията, прави я слабоволна и податлива на болести. През декември може да има проблеми с ресурса и здравето. През януари хората със Змия и Петел в картата ще имат засилен елемент Метал. Тя също може да отслаби Змията, а може би и не – зависи от индивидуалната настройка. През февруари Змиите могат да увеличат вероятността от нараняване и дори попадане в злополука.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Коня

Хората Коне тази зима в светлината на прожекторите и на върха на екзалтацията. Първо, Тигърът от 2022 г., плавно преминавайки в Тигъра от февруари 2023 г., дава на Конете увеличение на елемента Огън. Второ, през декември Конете са напълно доминирани от сблъсък с Водния плъх: те се отдръпват от една страна на друга, те са импулсивни и много емоционални. Януари за Плъховете е среща с Вола, което прави Конете изключително раздразнителни. През февруари предстои ново увеличение на Огъня. Така че спокойна зима, другари Коне, по-добре е да не чакате.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Козата

Хората – Козите през декември спорят и се карат с деца, а през януари се цупят на целия свят. Основите на техния свят са тествани за здравина чрез сблъсък с Вола на месеца. Козите трябва да обърнат внимание на здравето, особено ако в картата им има и знак Куче. Трябва да планирате пътуване до лекарите за цялостен преглед. Февруари за Козите е рутина и нищо необичайно.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Маймуна

За Маймуните цялата 2022 г. и февруари 2023 г. е тест за сила. Нервната система, кариерата, здравето, отношенията с хората – всичко това претърпява трансформация през периодите на Тигъра. А силите на Маймуните вече са на предела си. През декември и януари Маймуните трябва да обърнат максимално внимание на почивката, психическа и физическа. И спортувайте повече.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Петел

Хората с петел по година и рожден ден тази зима живеят натоварен живот. През декември, не, не, да, и „тъмнината“ ще се претърколи над душата. В този случай за Петлите е важно да не допускат пристрастяване и да ограничат както употребата на алкохол, така и други вещества.

Януари ще даде връзка с Вола и засилване на елемента Метал. Но през февруари, с настъпването на годината на Водния заек, Петлите ще бъдат под обстрел цяла година. Среща със Заека влиза в сила. Това означава, че най-малкото трябва да очаквате изненади от съдбата. Не винаги приятно.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Кучето

Кучетата са активни през зимата. През декември те са леко разклатени от активната Вода, но не толкова, че да бият тревога. Връзката с Вола през януари ще призове Кучетата да се явят на лекарите. Началото на февруари ще отвори светла ивица с дължина поне една година.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Свинята

За хората със  Свиня в годината и рождения си ден зимата е време на укрепване на Водата. Декември и януари ще преминат под тази енергия – ще има водовъртеж от комуникация и купони, толкова силен, че ще бъде възможно да се скриете от света, да се разтворите в него. Как Прасетата ще се чувстват комфортно в това зависи от това колко полезен е елементът Вода за тях. През февруари Свинята рискува да извърши необмислени действия под булото на арогантност и неоправдан оптимизъм.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Плъха

Плъховете през декември са в своя знак. Тяхната сила се дублира и усилва. Енергия бърза, Водата залива всичко наоколо. Водата за плъхове тази зима е безкомпромисна и ако е полезна на картата, тогава човекът ще придобие сила и просперитет. Ако водата е нездравословна, очакваме болести и опустошение. Декември е пикът, януари е по-спокоен, а през февруари Киси ще се отпуснат малко, но рискуват да се впуснат в любовна връзка, която ще продължи поне година.

Хороскоп за зимата 2022 – 2023 за Вола

За  воловете зимата е тяхната стихия. Ако Водата е добра за тях, то през декември и януари те са напълно спокойни. Тяхната сила и самочувствие нараства. Най-сложните планове успяват и най-трудните пасианси на съдбата се оформят.

През февруари енергията ще спадне. Силното февруарско дърво може да изтощи Биковете, те ще се почувстват уморени и ще искат да се скрият от големия свят. Ако на картата има бик, коза и куче, тогава през януари можете да стигнете до медицинско заведение. За да избегнете това, по-добре е сами да планирате посещение при лекарите. Медицинският преглед е идеалното решение за такива случаи.

Весел сезон и весели зимни празници!