“В тази ситуация, имайки предвид член 5, алинея 2 от Закона за Консултативния съвет по национална сигурност, който казва, че на всеки 3 месеца трябва да има заседание на КСНС, похвално е, че след година и половина пандемия, има извънредно заседание.”

Това заяви председателят на ДПС и на ПГ на партията Мустафа Карадайъ, след като излезе от заседанието на КСНС при президента Радев.

Според Карадайъ нещата придобиват друг вид, тъй като зад това да се актуализират пенсии, социални плащания и т.н., стоят други мотиви. По думите му експерти към партията твърдят, че в сегашния бюджет има средства за изплащане на пенсиите.

“По същество се разглежда евентуална актуализация на проектобюджет, предложен от от служебен кабинет в Народно събрание. Малко мисля, че нещата придобиват друг вид, тъй като пред това да се актуализират пенсии и др., за които нашите експерти твърдят, че има средства… Зад това нещо в проекта за бюджет има предвидени милиард и двеста милиона за извънредни и непредвидени разходи, тоест празен чек по модела на ГЕРБ”, заяви Карадайъ.

“Нали помните модела на ГЕРБ? Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно в момента има нова джипка. За тези 1,2 млрд. лева, които са заложени в проектобюджета”, категоричен бе председателят на ДПС.

“Въпросът е ако досега Бойко беше в джипката, кой е сега в новата джипка? Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една организирана олигархично медийно НПО група, начело с Иво Прокопиев”, заяви Мустафа Карадайъ.  http://epicenter.bg/

loading...