Съвместната кампания на Община Добрич, Добруджански хляб” АД и фондация “Искам бебе” – „Зрънце живот“ вече се радва на първото родено бебе. Малката Габриела е родена на 4 декември 2018 г. в семейството на Златко и Красимира Жеркови-

Националната кампания за двойки с репродуктивни проблеми стартира на 7 октомври 2016 година. Инициатор бе кметът на Добрич Йордан Йорданов, който обедини усилията на „Добруджански хляб“ АД и екипа на фондация „Искам бебе” с цел финансово подпомагане на двойки и активна кампания, която да промотира здравословния начин на живот и възможностите за справяне с репродуктивните проблеми.

Средствата за кампанията се осигуриха от продажбата на пълнозърнести хлябове, които бяха отбелязани със специален стикер и се продаваха в хранителни вериги в цялата страна.

Общата сума, събрана от кампанията, бе 20 000 лв., като с нея бяха подпомогнати 5 двойки. Те бяха изтеглени чрез жребий в присъствието на нотариус и получиха финансиране в размер на 4 000 лв. за осъществяване на ин витро процедури.

Средства получиха една двойка от Добрич, две от София, една от Раднево и една от Габрово. Бяха изтеглени и три резервни двойки – от София, Несебър и Кърджали.

https://dariknews.b