Не е тайна, че основният женски аксесоар са чантите – през 2022 г. има толкова много модерни новости, че очите ви блестят! Нереалистично е да изберете една и само една от изобилието от стилни опции, ще трябва да отделите на чантите почетно място в гардероба. Колекциите, показани на модната писта за 2022, показват, че този практичен и функционален аксесоар може да се превърне в център на модния външен вид.

Коя чанта да изберем през 2022 г

Основните тенденции на 2022 г. ви позволяват да се насладите на експериментите и да не се ограничавате до някои специфични цветове и текстури. Предлагаме да вземете решение за 5 популярни опции, които ще бъдат полезни в различни житейски ситуации и ще ви осигурят зашеметяващ външен вид.

Спортна чанта. Голяма, светла, просторна. Цилиндрична или квадратна. И за предпочитане с логото на добре позната марка. Сега такъв модел е подходящ не само за посещение на фитнес: не се колебайте да го вземете със себе си на разходка в града или дори да създадете спортно-шик визия.

Чанта за гърдите . Много интересна новост този сезон. Миниатюрна, кокетна чанта с плътна рамка изглежда интригуващо женствена. Може би на презрамка, а може би просто като клъч. Естествено, с топли връхни дрехи, такъв миниатюрен аксесоар няма да изглежда много добре, така че това е по-скоро лятна чанта. Разбира се, всички момичешки съкровища няма да се поберат в него, само портфейл и телефон, но нищо друго не е необходимо за изящна вечерна визия!

Обемна трапецовидна чанта. За тези дами, които трябва да вземат със себе си цял багаж, световните дизайнери предлагат тази опция. Определено ще побере както папка с документи, така и планина от любими играчки на детето. Но за да бъдете в стил, следвайте формата на чантата: без правоъгълници или квадрати, но трапецът изглежда много оригинален и в същото време не губи практичните си функции!

Плетена чанта от еко кожа . Както в модата на обувките, така и в света на чантите, сега е в сила екологичната тенденция: естествените материали заменят висококачествените заместители. За щастие, производството се е научило да прави изкуствена кожа, която се показва в експлоатация не по-лоша от продукт от животински произход. Освен това може лесно да се боядисва във всеки модерен цвят: от киселинно-лимон до фуксия. Погледнете по-отблизо малките модели с големи тъкани. Това са чантите, които Chanel и Prada ни предлагат в своите колекции.

Плетена чанта . В края на нашата класация на модни аксесоари е чанта, която идеално допълва най-стилния лък на сезона – плетена чанта. Съчетавайки го с костюм от трико или гащеризон, получавате универсална визия, която тази година завладя всички модни подиуми на света. Освен това тази опция е доста практична: можете да я носите със себе си всеки ден и дори на плажа.

Красотата е в детайлите

По-горе очертахме най-простия вариант – готови стилни решения. Запалените модни жени могат сами да решат модел, като вземат за основа само препоръки и модни тенденции за чанти, които ще бъдат на мода през 2022 г.:

  • Декорът на чантата трябва да съдържа блестящи елементи. Тя може да бъде верижка, лого или закопчалка. Поне един детайл трябва да отразява слънчевите лъчи.

  • Избягвайте продуктите от естествена кожа за влечуги. Да, изглеждат скъпи и елегантни. Но изобщо не този сезон, когато комфортът, практичността и грижата за околната среда са на върха на популярността.
  • Обърнете внимание на необичайни текстури: ватирани и плетени повърхности, комбинации от материали.

  • Не се страхувайте да експериментирате с формата: кръгли, цилиндрични и трапецовидни чанти са не само интересни, но и доста удобни.

  • Друга модна иновация е ресните. Изглежда доста хармонично не само върху дрехите, но и върху чантите (при това, независимо от техния размер).

Модерни цветове 2022

Основното правило при избора на модерен цвят на чантата през 2022 г. е, че не трябва да е просто. Тоест ще трябва да забравите за бяло, червено и жълто. Чувствайте се свободни да разширите своите цветови предпочитания. От светлите тонове набират популярност нюанси на слонова кост, прахообразно, небесно синьо. От по-ярките – лавандула, лимон, аметист, корал. Е, ако искате да имате тъмна чанта в арсенала си, тогава със сигурност с цвят на шоколад или камъче.

Друг интересен вариант за дамска чанта, макар и с не особено атрактивно име, е нюанс на ръжда. Допускат се и контрастни комбинации, например индиго с малина или мента с мастило.

Изобилието от модни тенденции за чанти 2022 може да се види на снимките на знаменитости. Модните знаменитости изобщо не са ограничени до определен цвят или стил. През този сезон са разрешени всякакви „шеги“ и експерименти. Независимо дали става дума за “хищнически” щампи, карета, райета, ярки лога или орнаменти. Много интересни изглеждат чанти с екстравагантни форми: с уши и опашки, под формата на животни, кукли или музикални инструменти. Модниците са ограничени само от собственото си въображение и решението къде да носят такава интересна чанта. Затова се запасете с няколко печеливши опции за всеки повод, след което смело вземете модерните чанти, които модата за 2022 г. вероятно ще вземе със себе си завинаги.

ndt1.eu / moddam.ru