Борисов на разпит в МВР заради снимките в спалнята му: Не съм притежавал кюлчета, нито съм купувал

0
550

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е на разпит в Главна дирекция “Национална полиция”, това обяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Бойко Рашков.

“Не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да е било. Извикаха ме по телефона”. Това заяви Бойко Борисов пред медиите на излизане от ГД Национална полиция.

Запитан от журналисти за какво е бил разпитът, Борисов каза: „За това как толкова години съм успял да държа тока на българите толкова нисък, как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред, как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията”.

На въпрос дали очаква още разпити, заяви: “Докато падна, така ще бъде”.

Разпитът на Борисов е продължил не повече от 20 минути.

Преди Борисов в полицията е била и бившата му пиарка Севделина Арнаудова. Освен за казуса с кюлчетата и пачките, тя от нея са свети сведения за имотите ѝ, както и заради думите на бизнесмена Васил Божков, който я замеси в твърденията си, че е давал стотици милиони подкупи на ГЕРБ. За имотите си Арнаудова вече бе проверена от прокуратурата, която не откри престъпление и отказа да образува дело.

Поводът за разпита на бившия премиер е сигнал на гражданската организация БОЕЦ, свързан със снимките от спалнята на Борисов.

Припомняме, че това е вторият разпит на експремиера за месеци, след като през юли дава показания по 3 сигнала, включително за заплахи, стигнали до вътрешния министър Бойко Рашков.

МВР започна паралелна проверка по казуса със снимките от спалнята на Борисов, след като прокуратурата преди година спря досъдебното производство по казуса с аргумента, че не може да намери кой е снимал, нито да установи дали парите и кюлчетата са истински.

Не стана ясно обаче дали Борисов е питан за автора на снимките, след като той твърди, че знае кой е – “прекрасната госпожа”, станала известна от неговите думи като като Мата Хари.

Преди Коледа прокуратурата възобнови разследването, като заяви, че може да пита БНБ за серийните номера на кюлчетата и банкнотите. Вътрешният министър Бойко Рашков заподозря, че с тези се действия държавното обвинение всъщност иска да блокира проверката на МВР.

http://epicenter.bg/