Мадрид (AFP) – Порнозвезда е арестувана по обвинения в убийство след смъртта на човек по време на мистичен ритуал, в който той вдишва отровата на психеделичната жаба, съобщи испанската полиция в сряда.

Начо Видал бе задържан миналата седмица в югоизточната област Валенсия във връзка със смъртта на мъж през юли 2019 г.

Медиите определиха жертвата като моден фотограф Хосе Луис Абад.

„Полицейската операция започна след смъртта на жертвата по време на честването на мистичен ритуал, основан на вдишването на отровата на жабата bufo alvarius“, се казва в полицейско изявление.

Жабата, рядък вид, който е родом от пустинята Соноран, простиращ се от Северно Мексико до Калифорния и Аризона, отделя отрова, съдържаща много мощно естествено психеделично вещество, известно като 5-MeO-DMT.

Ефектите му са сравнени с аяхуаска, мощна халюциногенна смес от Амазонка, консумирана като част от шамански ритуал.

След 11-месечно разследване полицията арестува Видал, един от неговите роднини и служител по подозрение за убийство и престъпления срещу общественото здраве.

Разследващите казаха, че са открили, че подобни ритуали се провеждат редовно на основание, че предлагат лекарствени ползи.

Но в действителност този „на пръв поглед безобиден ритуал за предците“ представлява „сериозен риск за здравето“, примамвайки хора, които са „лесно повлияни, уязвими или които търсят помощ при заболявания или зависимости, използвайки алтернативни методи“.

Местната преса заяви, че церемонията се е състояла в резиденцията на страната на Видал, медийно-похвална порно звезда на средата на 40-те, чиято емисия в Twitter е пълна с реклами за неговите 25-сантиметрови ароматни свещи от мъжки гениталии, предлагани в черно, бяло или светловишнев. https://www.yahoo.com/