Цветанов прави партия до три месеца

0
968

До два-три месеца вероятно ще стартира новият политически проект на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, стана ясно от негово изявление в радиоефира.

„Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“. Това заяви пред БНР някогашният втори в ГЕРБ, сега ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.

„Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя“, заяви Цветанов.

Бившият министър е убеден, че има нужда от нови проекти. “Недоверието е огромно и има натрупан дефицит. Разговорите с хората са най-ценното нещо“, заяви той.

До два-три месеца за Цветанов ще стане ясно дали да стартира нов политически проект. И той допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори:

„Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“.  https://lupa.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт