Компанията АвтоВАЗ е обявила, че серийното производство на ресталирания всъдеход Niva е започнало в завода “Лада Запад Толияти”, съобщават световните издания. Моделът вече се казва Lada Niva Travel.

Lada Niva Travel ще се предлага както в обикновената версия, така и в офроуд модификация. Тази версия е снабдена с шнорхел, назъбена гума, обвес за корпуса, изработен от небоядисана пластмаса.

Първият сериен автомобил, който слезе от поточната линия на предприятието се оказа всъдеход точно във версията Off-road.

Lada Niva Travel е получила нов капак с радиаторна решетка и нов дизайн на предната оптика в стила на Toyota RAV4.

Външността на всъдехода е допълнена от нови джанти с накладки на арките. Задната част на Niva се отличава с изцяло светодиодни фарове и нова релефна броня. За удобство на водача и пътниците, инженерите от АвтоВАЗ са оборудвали Niva Travel с нови седалки, климатик и мултимедийна система.

Niva Travel в офроуд модификацията е оборудвана с допълнителен черен пластмасов обвес за каросерията, който е предназначен да предпазва корпуса в офроуд условия. В допълнение, офроуд версията предвижда всъдеходни гуми и шнорхел.

Всички обновени всъдеходи са оборудвани със система за задвижване на всички колела с възможност за механично блокиране на междуосовия диференциал и задействане на понижаваща предавка.

Автомобилът, както и преди ще е оборудван с 1,7-литров бензинов двигател с мощност от 80 к.с. и ръчна 5-степенна скоростна кутия.

Според представителите на концерна компактните размери, оптималното разстояние между осите, както и високият пътен просвет и енергоемкото окачване ще позволят на обновената Lada Niva Travel да се движи в офроуд условия с максимален комфорт.

АвтоВАЗ допълнително ще обяви началото на продажбите и цената на обновената Lada Niva Travel. /auto.blitz.bg

 

loading...