ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧИ В СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

0
662

Над 200 души се включиха в проведения от Община Добрич и ОП Спортни имоти ,,Ден на предизвикателството” – най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/. По алеите на СК „Простор”  преминаха представители на осем училища, Центъра за обществена подкрепа „Д-р Петър Берон” и два спортни клуба. Преди старта участниците бяха поздравени от зам.-кмета д-р Емилия Баева. “Надявам се всички да се пораздвижим и да покажем, че наистина сме готови да отговорим на всякакви предизвикателства”, каза тя и напомни на учениците, че наред с ученето, трябва и да спортуват.

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през м. май в над 100 страни на всички континенти. За 27-ти пореден път Българска асоциация „Спорт за всички“ организира Световния ден на предизвикателството с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

След като изминаха определения маршрут, участниците в мероприятието поставиха своите талони в урна и чрез томбола бяха раздадени над 100 награди – тениски, раници, топки, ракети за бадминтон, въженца за скачане, хилки за тенис, осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и Община Добрич. НДТ

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 4. БЪЛГАРИТЕ
 5. РИБОЛОВ
 6. ГЮВЕЧ
 7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 8. България – Китай 中国保加利
 9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

 

 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА