• Пожар във влака София-Варна край село Могила, малко след Каспичан. Инцидентът е станал към 19:40 часа. Огънят е тръгнал от искра в локомотива.

 

Пътници са помагали на други пътуващи във влаковата композицията да излязат от вагоните. Всички хора са изведени. Трудноподвижна жена е била изненеса на ръце. Леко пострадал е единият машинист.

“Запалил се е първия пътнически вагон по време на движение. За щастие имало е наш колега от Варна, който е дръпнал ръчната спирачка и спира влака. Започва евакуация на пътниците, той е бил във втория вагон. Трябва да влезем в първия вагон, за да проверим. Кагото пристигат нашите екипи горял е първия вагон и част от втория и са спрели пожара до втория, трети и четвърти са спасени”, обясни комисар Иван Иванов, началник на РСПБЗН-Шумен.
Забелязан от служителите във влака малко след гара Каспичан, които са реагирали своевременно, като пътниците са евакуирани и е бил подаден сигнал на тел. 112, съобщиха от БДЖ.
В пътническата композиция са пътували около 50 души, няма данни за пострадали пътници. При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката.
Екипи на пожарната са на място, причините за инцидента се изясняват. Създава се организация за превозване на пътниците. На място са осигурени вода и храна, допълват от националния жп превозвач.  https://bntnews.bg