дом Акценти Англичанин призна редица престъпления и оскверняване на 101 мъртви жени

Англичанин призна редица престъпления и оскверняване на 101 мъртви жени

358
0
  • Той се призна за виновен и за 51 други престъпления, свързани със 78 жертви в моргата в периода 2008-2020 г.

Болничен електротехник, който излежава доживотна присъда във Великобритания за убийството на две жени и сексуално насилие над трупове в моргата, призна, че е осквернил още 23 мъртви жени.

68-годишният Дейвид Фулър призна, че през 1987 г. в рамките на няколко месеца в Кент, Югоизточна Англия, е удушил 25-годишната Уенди Нел и 20-годишната Каролин Пиърс.

Той се призна за виновен и за 51 други престъпления, свързани със 78 жертви в моргата в периода 2008-2020 г.

На изслушване в Кралския съд в Кройдън в четвъртък Фулър призна, че е извършил сексуално насилие над още 23 мъртви жени в болнични морга, включително 12 случая на сексуално проникване в труп, с което общият брой на жертвите достигна 101.

Прокурорът Майкъл Бисгроув заяви, че се подготвят изявленията на семействата на жертвите за присъдата на Фулър следващия месец.

“Има много членове на семействата на жертвите, които биха искали да присъстват в съда по един или друг начин, а някои от тях биха желали да прочетат личните си изявления пред съда”, добави той.

При произнасянето на присъдата за убийство миналата година съдия Боби Чима-Груб заяви, че Фулър изглежда е водил “лек и обикновен живот”, но “в уединение… е извършил действия от най-дълбокия мрак”.

“След като убихте две млади жени, които бяха изпълнени с обещание за живот, вие се превърнахте в лешояд, който избира жертвите си измежду мъртвите, в скрития свят на болничните морга, който ви беше оставен да обитавате, просто защото имахте карта за достъп”, добави тя.

Полицията, която претърси дома му, установи, че той се е снимал как извършва нападенията в двете морга, където е работил в областта на електроподдръжката от 1989 г. насам.

Престъпленията включват сексуално проникване в труп, притежаване на екстремно порнографско изображение, включващо сексуална интервенция в труп, и заснемане на неприлични изображения на деца.

Намерените доказателства датират от 2008 г., когато устройствата с цифрови камери са били все по-разпространени, но полицията смята, че истинският мащаб на престъпленията на Фулър може никога да не стане известен.

Тогавашният министър на здравеопазването Саджид Джавид нарече престъпленията на Фулър “дълбоко обезпокоителни” и обеща, че ще бъдат предприети действия, за да “се гарантира, че нищо подобно няма да се повтори”.

Правителството обяви, че ще започне независимо разследване за това как престъпленията на Фулър са останали неразкрити толкова дълго време.

https://www.vesti.bg