Жена, която изневерява на мъж, спира да отговаря на видео разговорите му и по-рядко нощува вкъщи. Освен това тя започва да пренебрегва проблемите в залаганията, каза клиничният психолог Артем Тараянц пред NEWS.ru.

„Първият и най-изчерпателен признак е, че тя не нощува вкъщи и не провежда видео разговор, когато се обажда. Второ, проблемите във връзката ви, на които тя преди е обръщала голямо внимание, стават по-маловажни за нея“, подчертава специалистът.

Третият признак е, че жената почти не говори какво прави извън дома, защото се притеснява да не обърка някои факти. Четвърто, тя започва да проявява агресия в отговор на неудобни въпроси.

Освен това една жена променя имиджа си – тя се грижи по-добре за себе си, купува открити дрехи и има скъпи неща. Тя също започва да се чуди как партньорът й се отнася с нея, за да го сравни с любовника си, и става по-малко притеснена, когато не получава внимание.

Друг сигнал за тревога може да бъде по-приятелското отношение към мъжа от страна на нейните приятели или тяхната неудобство в негово присъствие. Освен това жената започва да намеква, че не е единствената в живота на мъжа и го съветва да погледне по-отблизо някой друг. И накрая, в отношенията се появява ясно усетено подценяване, заключи Тараянц.

Как да разкрием мъжката изневяра?

Изневеряващият мъж често се разкрива, като губи интерес към любимата си, съобщава NEWS.ru с позоваване на психолога Паулина Золотинская.

„Той спира да се интересува или започва да обръща по-малко внимание на делата на жената, нейния външен вид и започва да избягва да прекарва време заедно“, каза психологът.

Специалистът съветва също да внимавате, ако партньорът ви обърне джаджата наопаки, изпусне или игнорира обажданията, а също така отива да говори по телефона в друга стая. Промяна в имиджа или остър интерес към спорта също може да бъде сигнал за събуждане. Освен това партньорите често започват да ревнуват заради собствените си изневери.