Без право на обжалване Върховният административен съд (ВАС) отмени протоколното определение от 14 ноември, постановено по дело №677 от 2019 г. на Административен съд Добрич. Връща делото на същия състав за продължаване на съдопроизводствените действия. Произнасянето е по частна жалба на Атанас Атанасов – кандидат за кмет на Балчик от Местната коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС), срещу постановеното от Добричкия съд, с което е прекратено производството по делото.

Припомняме, че в Административен съд – Добрич бе образувано дело по жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия – Балчик, с което е обявен за избран за кмет на община Балчик на първи тур с 4984 действителни гласа Николай Ангелов. Атанасов получи, според оповестените данни на сайта на ЦИК, 3885 действителни гласа. На следващ етап възражението бе оставено без разглеждане, а производството – прекратено.

Пред Върховния административен съд се обжалва и друго съдебно определение в Добрич. Потвърждаването на решението на ОИК, с което еобявен Румен Николов за кмет на Кранево. Оспорващият избора е другият кандидат, Атанаска Иванова от МК ВМРО (ГЕРБ, СДС).

А другите четири жалби срещу изборните резултати за съветници ще се гледат във ВАС на 10 декември, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

 

loading...