На 5 април, около 23:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 38-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,66 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 април, около 17:53 часа е получено съобщение за извършено ПЗО на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран в района на с. Стожер, обл. Добрич. Изпратените екипи, установяват автомобила самокатастрофирал в крайпътна нива посока град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието 48-годишен мъж от град Добрич, неправоспособен, регистриран в ЦПЗ Добрич. Вследствие на инцидента, същия е с фрактура на ребро. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 април, около 08:15 часа е получено съобщение за простреляно куче в с. Честименско, обл. Добрич. На място е установено, че животното е свободно разхождащо се и е простреляно от 39-гоодишен мъж със законно притежавана от него гладкоцевна пушка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 април, около 15:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 30-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,82 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 април, около 10:10 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Киа” с добричка регистрация, управляван от 54-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,12 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 април, около 11:15 часа е извършена проверка на частен имот по ул. „Оп. Дим. Ковачев” в град Добрич, обитаван от 51-годишен мъж. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 април, около 19:00 часа по ул. „Оп. Д. Ковачев” са задържани  двама мъже на 18 -години и 21-годишен мъж, и тримата от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,02 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 април, около 12:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 100 лева и мобилен телефон от хотелска стая, находяща се в морска зона на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 април, около 12:30 часа е получено съобщение за ПЗО лек автомобил „Гранд Чероки” с немска регистрация, паркиран в района на местността „Тузлата” град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 април, около 18:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Дачия” с добричка регистрация, паркиран в района на местността „Тузлата” град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на един брой камера за видеонаблюдение и слънчеви очила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 април, около 13:50 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на кабели и удължители от частен имот на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 април, около 11:10 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от апартамент, находящ се в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 1 500 лева, 120 долара, 200 евро и над 100 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 април, около 01:15 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 40-годишен мъж, неправоспособен. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,80 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 април, около 23:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с френска регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила, младеж на 17 години от с. Божурово, обл. Добрич е установено бяло прахообразно вещество с тегло 1,24  грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.