На 5 март в с. Кочмар, обл. Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Шкода”, управляван от 29-годишен мъж от с. Жегларци. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин, Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 март в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на 28-годишна жена. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,51 грама, реагираща на канабис. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 март, около 23:50 часа по ул. „Калиакра” в град Добрич е извършена проверка на 34-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,32 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е задържан 19-годишен мъж от град Добрич. В хода на работа е установено, че за времето от месец октомври 2020 г. до 4 март т.г., същият е извършител на множество кражби от вендинг машини, търговски маси в района на централен кооперативен пазар, както и вещи от МПС. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич. На 5 март т.г., ДРС налага на извършителят на деянията постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 6 март, около 13:50 часа в с. Българево, обл. Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Пежо”, управляван от 24-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че МПС е с прекратена регистрация. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 март, около 13:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 29-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,07 грама, реагираща на канабис и бяло вещество с тегло 1,01 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 март, около 00:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо”, управляван от 61-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,7 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 март, около 23:55 часа по ул. „Отец Паисий” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 42-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,86 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 март, около 13:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на бул. „25-ти Септември” с кръстовището на ул. „Отец Паисий” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Ауди”, управляван от 45-годишен мъж. На място е установено, че на червена светофарна уредба, водача на МПС преминава и блъска пресичащ велосипедист на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента, велосипедиста, младеж на 16-години е прегледан и освободен за домашно лечение с охлузни рани. ПТП е обслужено по административен ред.

На 7 март, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Д. Ковачев” на кръстовището с ул. „Христо Ботев” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Тойота”, управляван от 25-годишен мъж, не спазва пътен знак „Б2” и удря странично лек автомобил „Ауди”, управляван от 22-годишен мъж. Водачите и пътниците в МПС са прегледани от екип на ЦСМП и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 март, около 18:15 часа в град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген”.  В хода на проверката са установени суха тревна маса с общо тегло 0,8 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 27-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

loading...