На 13 март, около 14:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Каварна. На място е установено, че 13-годишно момиче при управление на електрическо двуколесно превозно средство, спускайки улица с наклон и несработила електрическа спирачка, губи контрол и се удря в стена. Вследствие на инцидента, детето е със счупена носна кост, фрактура на китка и лакът на горен крайник, настанена в неврохирургия при МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 13 март, около 18:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 41-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло кристално вещество с тегло 0,41 грама, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 март, около 18:15 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама на територията на град Добрич. Установено е, че около 14:30 часа на домашният телефон на 85-годишна жена се обажда непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай поисква нейното съдействие за залавяне на извършители на телефонни измами. Жената предава пред входа на жилището си сумата от 4 300 лева. По-късно, след като разбира, че е станала жертва на телефонна измама сигнализира в ОД МВР Добрич. От незабавно предприетите ОИМ и ПСД съвместно със служители на Гранична полиция на територията на ГКПП Кардам, сумата обект на посегателството е установена, иззета по надлежният ред и върната на тъжителят. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Работата по случая продължава.