БЮЛЕТИН НА МВР

0
368
14 мар 2023

София. Полицаи от Седмо РУ разкриха извършител на домова кражба. Действия по разследването стартирали през март миналата година – столичанка подала сигнал в полицията, че от жилището й била открадната раница с лични документи, пари и маратонки. В резултат на предприетото разследване е установен и задържан извършителят на деянието – 47- годишен, с криминалистически регистрации в полицията. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „подписка“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Ловеч. В хода на специализирана операция служители на РУ Тетевен и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» – ОДМВР спрели за проверка вчера лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж, с когото пътувала 40-годишна, и двамата от с. Галата. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата реагирала на кокаин. Издаден му е талон за медицинско изследване, дал е кръвна проба. В хода на последвалите процесуално-следствени действия, в превозното средство полицаите открили  топче черно вещество, на което предстои експертиза за установяване на състава. От жилище, обитавано от шофьора, са иззети още 22.58 гр суха тревиста маса канабис, 38.24 гр бяло кристалообразно вещество и кутия с 50 патрона, а от дом, обитаван от 40-годишната жена полицаите и иззели намерените 171.03 гр суха зелена тревиста маса канабис и още 48.18 грама канабис, разпределен в пликчета, както и кутия с 40 патрона. Двамата са задържани, по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство по чл.343б ал.3 от НК. Предстои определяне на мярката за задържане за срок до 72 часа. Работата продължава под наблюдението на прокуратурата в Ловеч.

 

Варна. Наркоразпространител е задържан снощи, около 20.30 часа в хода на полицейски действия, предприети от криминалисти на сектор „Наркотици“ към ОДМВР. 33-годишен варненец, криминално проявен и осъждан, е задържан за срок до 24 часа. До ареста му се стигнало след получена информация, че мъжът приготвя и разпространява наркотични вещества. При операцията са установени и трима негови клиенти, у които е открита дрога. При последвалото претърсване на обитаваното от него жилище в кв. „Христо Ботев“ в областния град, са намерени и иззети електронна везна, прекурсори за производство на наркотични вещества и множество приготвени за продажба пликчета с метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на Окръжна прокуратура Варна.

Бургас. Служители от РУ – Несебър задържаха извършител на кражба. Според подадената информация престъплението било извършено за времето от 17.30 часа на 10 март до 8 часа на 11 март  – от офис на фирма били отнети кафе машина, телевизор и мобилен телефон, липсвал и лек автомобил, със софийска регистрация, паркиран на адреса. В рамките на оперативно – издирвателните действия криминалистите установили извършителя – 34 годишен, с криминалистически регистрации в полиция и осъждан, от Варна. Той направил пълни самопризнания и върнал откраднатото. Мъжът е привлечен като обвиняем, а с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

 

Хасково. 52-годишен е задържан за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Снощи, малко след 17 часа, криминалисти предприели претърсване в дома му в харманлийското с. Тянево и открили автомат „Калашников“ без сериен номер, пълнител, 37 патрона и меч – тип „Самурайски“, с дължина около метър. Мъжът, който е с криминалистически регистрации в полицията, не притежавал разрешително за оръжието, то е иззето с протокол. 52 – годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Монтана. Незаконно притежавана пушка е иззета и от частен имот в берковското село Бързия. Вчера, след сигнал, криминалисти проверили частен дом в с. Бързия, обитаван от 55-годишен местен жител. В хода на проверката, в лек автомобил с монтанска регистрация, паркиран в двора на имота, била открита гладкоцевна пушка, без марка, модел и сериен номер. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Служители на РУ-Лом издирват мъж, умъртвил домашно куче. Сигнал за извършеното престъпление подала вчера към 15.30 часа жителка на с. Комощица, общ. Якимово – според обясненията й тя чула изстрел от огнестрелно оръжие, а когато излязла видяла раненото животно, което минути след това починало. Местопроизшествието било посетено от дежурно – оперативна група, извършен е оглед. Тялото е предадено на ветеринарен специалист в Лом за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 “б”, ал. 1 от НК.