На 19 януари, около 08:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 33-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на бензодиазепин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 януари след проведени ОИМ и ПСД служители на Първо РУ МВР Добрич в момент на продажба на наркотични вещества е задържан 41-годишен мъж. При последвалите процесуално следствени действия в жилището на мъжът са установени два броя електронни везни, 12 пакетчета със бяло вещество с общо тегло 12 грама, реагиращо на амфетамин. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документирани на престъпната му дейност продължава.

На 20 януари, около 0210 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 19-годишенм мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 януари, около 13:20 часа непосредствено след извършване на кражба на кафемашина от търговски обект на територията на град Добрич е задържан 42-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 януари, около 01:30 часа в град Каварна е извършена проверка на 30-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,38 грама, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 януари, около 15:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 50-годипен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,51 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 януари, около 13:55 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 22-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за метаафметамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.