На 21 януари,  около 18:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 26-годишен мъж от с. Царевец, обл. Добрич, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 януари, около 15:00 часа в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес”, със софийска регистрация, управляван от 39-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установено, че документа за преминат годишен техническо преглед на МПС е неистински. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ МВР Добрич са задържани криминално проявени трима мъже от град Добрич на възраст 32-години, 28-години и 19-години. В хода на работа е установено, че същите са извършители на множество взломни кражби на територията на град Добрич, както следва:

Кражба на четири броя ръчни електрически инструмента от хале, извършена за времето от 17:30 часа на 21 декември до 10:45 часа на 28 декември 2019 г.

Кражба на 50 метра меден проводник от склад, извършена на30 декември 2019 г.

Кражба на множество ръчни електрически инструменти, медни елементи и удължители от хале, извършена на 13 януари т.г.

Кражба на електрическа помпа от помпена станция, чрез разрушаване на тухлена стена, извършена на 13 януари т.г.

Кражба на хранителни продукти и неустановено количество цигари от четири броя складови помещения, извършена на 17 януари т.г.

Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

На 22 януари, около 03:30 часа се тъжи 34-годишен мъж от с. Спасово, обл. Добрич. По данни на тъжителя, около 03:00 часа по ул. „Бузлуджа” в град Генерал Тошево е съборен на земята от неизвестен извършител, който е отнел от владението му, сумата от 110 лева. По случая е образувано досдъебно производство.

На 21 януари, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на два броя електромери на територията на с. Златия, обл. Добрич. По случая е образувано досдъебно производство.