На 15 септември, около 22:10 часа в град Генерал Тошево е извършена проверка на 30-годишен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 септември, около 13:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Калиакра“ в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Опел“, управляван от 66-годишен мъж, удря момче на 13-години пресичащо на пешеходна пътека. Вследствие на инцидента, детето е с контузия на крайници, освободен за домашно лечение, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 14 септември, около 11:30 часа в с. Красен, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 70-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат.

На 14 септември, около 13:50 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен, управляван от 56-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,4 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 септември, около 23:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 34-годишен мъж. В хода на проверката е установено кафяво прахообразно вещество с тегло 0,18 грама, реагиращо на хероин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.