На 12 май, около 16:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 38-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на канабис. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,38 промила. Задържан за срок от 24 часа. По двата случая са образувано бързи полицейски производства.

На 12 май, около 10:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Кирил и Методий“ в град Добрич, на кръстовището с ул. „Максим Горки“. На място е установено, че лек автомобил Мерцедес, управляван от 30-годишен мъж, блъска на пешеходна пътека 15-годишно момиче. Вследствие на инцидента, момичето е с натъртвания в областта на таза, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 10 май, около 17:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 43-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,05 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 май по околовръстен път на град Добрич е извършена проверка на 17-годишен младеж. В хода на проверката са установени алуминиеви елементи и ел. оборудване. От последвалите ОИМ и ПСД е установено, че вещите са обект на кражба от избено помещение, находящо се в ж.к. „Дружба“ в град Добрич. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 май, около 14:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 39-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 май, около 07:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Ген. Георги Попов“ в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Мазда“, управляван от 48-годишен мъж, блъска внезапно пресичащ пътното платно на не обозначено място дете на 9 години. Вследствие на инцидента 9-годишното момиче е прегледано и освободено за домашно лечение с травма на стъпало, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.