На 09 юли в 11.15 ч. чрез ЕЕН 112 в РУ Тервел е заявено от 84 годишен жител на гр. Варна, че за времето от 28 юни т.г. до 11,00 ч. на 09 юли т.г. неизвестно лице чрез взлом на врата на гаражно помещение в имот в с. Безмер, е извършило кражба на бензинов тример за трева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09 юли в 09,00 ч. в РУ Ген. Тошево  е заявено от 43 годишен жител на гр. Ген.Тошево, че за времето от 20,30 ч. на 08 юли т.г.  до 08,30 ч. на 09 юли т.г. неизвестно лице чрез използване на твърд предмет е счупило две стъкла на вратите на товарното отделение на автомобил «Фолксваген» с ТХ регистрация паркиран  пред дома му. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09 юли в 11,20 ч.  чрез ЕЕН 112 в РУ Ген. Тошево е заявено 40 годишен жител на града, че за времето от 22,00 ч. на 08 юли т.г. до 11,00 ч. на 09 юли т.г. неизвестно лице, чрез използване на твърд предмет е счупило стъкло от стъклопакет на прозорец в домът му. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09 юли в 08,30 ч. чрез ЕЕН 112 е получено съобщение за настъпило пътно траспортно произшествие с  пострадали по път II – 29 на около 500 метра  преди разклона за с. Дебрене в посока гр. Добрич. На място е установено, че лек автомобил «Дачия» с Варненска регистрация, с 41 водач жител на гр. Варна, поради несъобразена скорост с интензитета на движението губи контрол върху лекия автомобил. При ляв завой напуска пътното платно в ляво по посока на движението си и се преобръща в крайпътна канавка. Водачът и 52 годишния пътник от с. Благоево, обл. Велико Търново са отведени от екип на ЦСМП- Добрич. Лицата са прегледани и освободени без наранявания. Взета  кръвна проба на водача. Пътно транспортното произшествие е обслужено по административен ред.

На 09 юли в 15,50 ч. в гр. Каварна, по ул. “България” служители на РУ Каварна извършват проверка на 25 годишен жител на с.Вранино, общ. Каварна – известен на МВР, в който е намерена тревна маса, реагираща на канабис- 0,28 гр. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 09 юли в 22,40 ч. при обход в гр. Добрич, по ул. “Христо Ботев”  автопатрул на Първо РУ-Добрич извършва проверка на лек автомобил «Опел» с шуменска пегистрация с 20 годишен  водач и 19 годишен пътник от с. Пет Могили, общ. Никола Козлево – известен на МВР, в който е намерена 1 бр. розова таблетка, реагираща на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 09 юли в 21,20 ч. в Първо РУ-Добрич е заявено от дежурен оператор “СОТ” – гр. Добрич, че е получен сигнал за нарушение на охраняван обект – магазин по ул. “Христо Ботев”. Изпратеният екип на ЧОФ установява взлом на входна врата на обекта. Извършена е кражба на различни стоки. След проведени оперативно издирвателни мероприятия са установени двамата извършители – на тринадесет и девет години от гр. Добрич.  По случая е образувано бързо производство.

На 09 юли в 18,30 ч. в хода на провеждане на специализирана полицейска операция в РУ Балчик и след получен сигнал за лице, укриващо се от наказателна отговорност на 24 години от гр. Балчик. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментирай