Ватиканът обяви в петък, че започва предварително разследване срещу френския кардинал Жан-Пиер Ришар, след като той призна за “осъдително” деяние спрямо 14-годишно момиче.

“За да се проучи правилно случилото се, беше решено да започне предварително разследване”, заяви говорителят Матео Бруни в бележка до журналистите, като добави, че Ватикана все още не е назначила водещ следовател.

Преди дни френските прокурори в Марсилия съобщиха, че са започнали разследване за злоупотреба с деца от страна на френския кардинал, след като той публично признал за “осъдителни” действия срещу 14-годишно момиче през 80-те години на миналия век.

Жан-Пиер Ришар, пенсиониран епископ на Бордо, който през 2016 г. бе произведен в кардинал от папа Франциск, бе посочен сред 11-те висши духовници, които са изправени пред обвинения в сексуални посегателства, според съобщение на Френската католическа църква.

По-рано архиепископ дьо Мулен-Бофор обяви, че на обвиняемите ще им бъде потърсена наказателна отговорност или ще бъдат подложени на църковни дисциплинарни процедури.  bg-voice.com

  1. ОСЪДИХА КАРДИНАЛ ЗА ПЕДОФИЛИЯ, БЛУДСТВАЛ С 13-ГОДИШНИ МОМЧЕТА
  2. Разгонена нимфоманка: 18-годишен ученик се самоуби заради секс тормоз от омъжена учителка
  3. Млада учителка правила секс със свой ученик
  4. ТУРЦИЯ: Милиони гледат на живо ареста на „най-ужасяващото семейство“, изнасилвало и изтезавало деца (СНИМКИ/ВИДЕО)
  5. Мъжът на засуканата даскалица, която прелъсти 13-годишен с училищно приложение, го загази здраво заради…