The Washington Post: Прогнозни победи за Доналд Тръмп в Аризона, Мичиган и Уисконсин – преброяването на гласовете продължава

0
826

Вашингтон. Кандидатът на републиканците за поста на държавен глава на САЩ Доналд Тръмп води при междинните резултати от президентския вот в щатите Аризона, Мичиган и Уисконсин, съобщава вестник The Washington Post. При 69 % обработени бюлетини в Аризона Тръмп води с 49,4 % срещу 45,7 % за Клинтън. В Мичиган резултатите за 80 % обработени гласове показват преднина на републиканеца с 48 % срещу 46,9 % за бившата първа дама на САЩ. В щата Уисконсин при 91 % обработени бюлетини Тръмп има 49,1 % срещу 45,7 % за Клинтън.

ТРЪМП ТОКУ-ЩО СПЕЧЕЛИ И В ПЕНСИЛВАНИЯ И ГО ДЕЛЯТ САМО 6 ГЛАСА ОТ ТРИУМФА. КЛИНТЪН ОТКАЗА ИЗЯВЛЕНИЯ И ОТПРАГИ ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ЩАБА СИ – КАЗА, ЧЕ ЩЕ ГОВОРИ СЛЕД ДНИ.

The New York Times: Само 26 гласа делят Доналд Тръмп от триумф на президентските избори в САЩ; временният резултат е 244 срещу 215 гласа в полза на републиканеца

Вашингтон. Само 26 гласа делят Доналд Тръмп от триумф на президентските избори в САЩ, пише изданието The New York Times. Към момента републиканецът събира 244 гласа в полза на кандидатурата си за поста в Белия дом, докато опонентът му Хилари Клинтън има подкрепа от 215 гласа. Шансовете на Доналд Тръмп за победа в надпреварата се увеличиха значително след шокиращите победи на републиканеца в ключовите щати Флорида, Охайо и Северна Каролина. Вниманието на целия свят към момента е насочено към Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин, където всеки момент ще станат ясни резултатите от преброяването на бюлетините.

Вашингтон. Кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп прибави Аляска към щатите, в които регистрира победа, предава телевизионният канал CNN. Така във временните резултати Тръмп води пред Клинтън с 247 срещу 215 гласа.
Вниманието на целия свят към момента е насочено към Пенсилвания, Мичиган и Уисконсин, където всеки момент ще станат ясни резултатите от преброяването на бюлетините.

http://www.focus-news.net

НАСТЪПИ ПРОМЯНА – ЕЛЕКТОРАЛНИТЕ ГЛАСОВЕ ВЕЧЕ СА:  ТРЪМП – 247, КЛИНТЪН – 215
Кой е Доналд Тръмп и за какво се бори? (БИОГРАФИЯ)

Ранни години и личен живот

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в Ню Йорк. Завършил е военната академия на щата Ню Йорк, а през 1968 г. продължава образованието си в университета „Уортън“в щата Пенсилвания, където следва икономика. Женил се е три пъти, понастоящем за бившия модел от Словения Мелания Кнаус. От браковете си има пет деца и осем внуци.

Бизнес кариера

Доналд Тръмп започва своята кариера в компанията на баща си в сферата на недвижимото имущество. През 70-те години на ХХ век започва да се занимава със строителство, хотелиерство, шоубизнес и с хазарт, които му носят милиардни печалби Въпреки това в началото на 90-те години изпитва финансови затруднения и дори обявява банкрут, но след 1997 г. започва да възстановява позициите си. По данни от 2016 г. имуществото му се оценява на 3,7 милиарда долара. Няма политическа кариера преди президентската кампания и ако стане президент на САЩ, ще е първият, който не е държал нито изборен, нито военен пост.

Кандидат-президентска кампания 

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че ще се кандидатира за президент на САЩ от Републиканската партия с думите „Аз ще съм най-великият президент, сътворен някога от Бог“. Основното мото на предизборната му кампания е „Да направим Америка отново велика“.

Още от самото началото на президентската надпревара Тръмп изпреварва останалите си съперници от Републиканската партия, задминавайки сериозни конкуренти като Джеб Буш, Скот Уокър, Марко Рубио и Тед Круз. Според републиканците, участващи в допитванията, Тръмп прави добро впечатление с това, че „говори това, в което вярва, а не това, което хората искат да чуят“.

Няколко седмици преди изборите за президент избухва скандал, след като в интернет се появява видеоклип, в който Тръмп в частен разговор се хвали как е опипвал омъжена жена. По-късно други жени предявяват обвинения, че той е извършвал сексуални посегателства срещу тях – нещо, което той отрича. Съобщава се, че сред партийните спонсори и самите редици на Републиканската партия има неприязън към Доналд Тръмп, и мнозина със силно нежелание са изразили подкрепата си към него след номинирането му за претендент за поста в Белия дом.

На 26 май 2016 г. става известно, че Доналд Тръмп е събрал гласовете на 1238 делегати от партията – достатъчно, за да бъде избран за кандидат-президент на републиканците. На 14 юли той обявява, че негов кандидат за вицепрезидент ще бъде губернаторът от щата Индиана Майкъл Пенс.

Политически възгледи 

Доналд Тръмп е срещу абортите, освен в случай на изнасилване, кръвосмешение или, ако животът на детето или на майката е застрашен. Против еднополовите бракове е, но е на мнение, че решението за това трябва да остане в ръцете на щатските власти, а не на централното правителство. Тръмп силно подкрепя правото на американците да притежават огнестрелно оръжие. Одобрява смъртното наказание.

От икономическа гледна точка, Тръмп е за понижаването на корпоративния данък до 15%. Самият той се обявява за свободна търговия, която според думите му да е „сравнително справедлива“. Според него икономическият блок НАФТА е „най-лошото търговско споразумение някога“ и не подкрепя Транстихоокеанското споразумение за партньорство (ТТП).

Във външната политика Тръмп е националист и изолационист – той е против намесата на САЩ в делата на другите държави. Той е за това САЩ да увеличат военния си бюджет, но смята, че по-добре ще бъде да намалят средствата, които изразходват в помощ на съюзниците си в Източна Азия и НАТО. Той обещава, че ако стане президент може и да не поднови автоматично гаранциите за сигурността на членовете на Алианса, и дори допусна възможността за излизането от Алианса, освен ако няма реформи в него. Тръмп също така е споменавал, че би обмислил признаването на Крим като част от Русия, както и премахването на международните санкции срещу нея.

Тръмп се изказва в подкрепа на военната операция на Русия в Сирия, заявявайки, че „ако Путин иска да разбие „Ислямска държава“, аз съм за това на 100%“. По време на кампанията си е направил редица антимюсюлмански заявления, в частност за необходимостта да се въведе задължителна регистрация за мюсюлманите в САЩ, и на забрана на достъп за бежанци в страната, което му навлича обвинения в ксенофобия. Изказа намерение да построи стена на границата с Мексико, да се изменят правилата, според които родилите се в страната деца на налегални мигранти да получават американско гражданство, както и да депортира всички незаконно пребиваващи на американска земя.

http://www.focus-news.net   http://pik.bg/