НА РИБОЛОВ В ЯЗОВИР „ПРЕСЕЛКА“

1016

 

Много добруджанци се ориентират в почивните дни до отидат на любителски риболов на язовир „Преселка“.  За тези, които искат да останат през вечерта, има и оборудвани каравани на самия бряг. Площите са напръскани срещу кърлежи и други гадости. Има дървета с дебела сянка. И най-важното – в язовира има риба. При това от различен вид: шаран, амур, бяла риба, сом, толстолоб,  разбира се… и каракуда. Таксата е 15 лева, ако останеш нощем в караваната – още 5 лева плюс 20 лева за караваната, независимо колко рибари ще я ползват. Собственикът позволява да се вземат до три риби на човек. Каракудата не се смята.

За предпочитане е още през седмицата да се направи заявката за каравана през почивните дни.

Миналият петък беше сполучлив и за Георги Градинаров от Добрич, който се прибра у дома с два шарана. А Марин Христов, също от Добрич, зарадва домашните си с амур от 6,900 кг. Колегата Димитър Дуков се завърна с едно шаранче и десетина килограма каракуда, която даде на съседи в нужда.

Трофейният толстолоб от 18,500 кг излезе на чужда въдица и само разпали амбициите на нашите момчета за идните петък и събота.

НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
loading...