90 АВТОМОБИЛА СА СПРЕНИ ОТ ДВИЖЕНИЕ, 66 ШОФЬОРИ ОСТАНАХА БЕЗ КНИЖКИ ПРЕЗ НОЕМВРИ

0
1470

 

През месец ноември са регистрирани 7 тежки пътнотранспортни произшествия, с двама загинали и 8 ранени, съобщи на брифинг Жулиян Минев, началник на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР – Добрич.

Към края на миналия месец общо регистрираните катастрофи от началото на 2018 година са 139, с 20 загинали и 158 ранени. В сравнение със същия период на миналата година е отчетено увеличение на броя на тежките пътнотранспортни произшествия със 7, на убитите с 1 и на ранените – с 9.

През месец ноември най-много шофьори са се блъснали в дървета  като един е загинал, а трима са ранени. Един автомобил се е преобърнал, като един човек е загинал, а при сблъскване на автомобили са ранени трима.

Сред нарушенията, довели до пътнотранспортни произшествия, води движение с несъобразена с пътните условия скорост – три случая, с един загинал и трима ранени. 2 са произшествията поради внезапна промяна на посоката на движение, един е загинал, а трима са ранени, по отношение на отнемане на предимството на кръстовище и на пешеходец произшествията са 2, с двама ранени.

Констатирани са общо 2 234 нарушения, за които са съставени 390 акта и 1704 глоби по фиш. 66 са отнетите книжки и 90 автомобила са спрени от движение и им е прекратена регистрацията. 8 водачи са хванати да шофират под въздействието на наркотици и 33-ма под въздействие на алкохол. Установени са и 43-ма неправоспособни водачи. НДТ