8-годишният Преслав от Добрич се нуждае от трансплантация на стволови клетки. Дететое родено с детска церебрална парализа. Родителите разбират за диагнозата му след преглед, когато е на година и два месеца. От болница в Турция дават големи шансове за лечение. То обаче струва 22 974 щатски долара, които се събират в платформата за дарения helpkarma.

За историята на Преслав разказва майка му Валентина Йовева. “От раждането си до днес животът на Преси е ежедневна борба с тежката диагноза детска церебрална парализа. Откакто се роди до ден днешен, когато вече е на 8-годишна възраст, се борим с тази болест. Когато беше на годинка и два месеца, след преглед в клиниката на проф. Чавдаров – “Св. София”, разбрахме, че Преслав е обречен за цял живот и че няма лечение за болестта.Но ние не сме спрели да се надяваме и да се борим. През следващите 7 години обиколихме цяла България. Дори заминахме за Германия – с надеждата да намерим лечение на заболяването му. Не постигнахме голям резултат на лечението там и затова се върнахме в България, за да потърсим друг, по-ефикасен начин за борба. Насочиха ни към професор Ердал Карагьоз, който дава големи шансове за подобрение на състоянието на Преслав в турската болница “Liv Hospital”. За да има по-добър резултат, Преслав трябва да посети клиниката в продължение на два курса за трансплантация на стволови клетки.Ние вярваме в добрината на хората и се надяваме на вашата подкрепа и помощ! Вярваме, че благодарение на вас един ден той ще бъде самостоятелен и ще направи своите първи крачки! Благодарим на всички, които ще ни подкрепят. С един линк може да го подкрепите или дарите в bg.helpkarma.com -Помогни на Преслав”, е написала Валентина Йовева.

„Здравейте,мили хора! Аз съм Преси и съм на 8 г.Когато гледам децата пред нас да играят,моля мама да ме заведе да играя с тях, но тя казва,че немога да вървя. Те бягат и няма да ме чакат,затова никой неиска да играе с мен.И аз по цял ден си стоя в къщи и гледам телевизия.Гледам през прозореца с насълзени очички и се надявам един ден и аз да бягам и играя с тях.Мама казва,че един добър чичко доктор от голям градможе да ми помогне да проходя.Тя и татко много ме обичат и правят всичко за мен, нищо да не ми липсва.Мама се надява един ден да ме заведе при този чичко да ми помогне да ходя.Огромно Благодаря,че ме подкрепяте и ми давате сили да продължа-ОБИЧАМ ви!МОЛЯ отново да ми помогнете и да отворете сърцата си.Благодаря на всички  които ще ме подкрепите!“, са думите на Преслав към всички, които искат да му помогнат. НДТ

loading...