Албена на 50
Начало Акценти 64-годишният френски треньор по фигурно пързаляне Жил Бейер системно е изнасилвал непълнолетни...

64-годишният френски треньор по фигурно пързаляне Жил Бейер системно е изнасилвал непълнолетни състезателки

586
Коалиция ГЕРБ-СДС в Добрич Републиканци за България ПП ГП Българско Лято
Българска Социалистическа Партия Движение за права и свободи

Година след началото на делото за сексуален тормоз срещу 64-годишния френски треньор по фигурно пързаляне Жил Бейер и признанията му за “неподходящи” отношения със свои състезателки, той вече се сдоби с няколко тежки обвинения в злоупотреба с власт и сексуален тормоз и е въпрос на време да бъде осъден.

Френската прокуратура се задейства в началото на миналата година след сигнал, че Бейер системно е изнасилвал непълнолетни състезателки, но високите му позиции и връзки ги карали да си мълчат.

Треньорът дълго време отричаше обвиненията, но после проговори с писмено изявление до АФП, в което признава, че е имал интимни контакти с няколко състезателки.

За съжаление на обвинението, няколко от случаите не бяха включени, тъй като са изтекли по давност.

Бившата фигуристка Сара Абитбол, която първа обвини треньора в сексуално посегателство, реагира на самопризнанията му и вече повдигнатите обвинения в злоупотреба с власт и сексуален тормоз.

“Съжалявам, че всичките му жертви не излязоха, за да свидетелстват. Виждам, че обвиненията за за “нападение” и “тормоз”, но аз и много други момичета бяхме жертви на системни изнасилвания в продължение на години”, коментира тя.

Случаят не е първият за системен сексуален тормоз в спорта, като в историята ще остане присъдата от 175 години затвор за бившия лекар на националния отбор по гимнастика на САЩ Лари Насар за 265 посегателства над различни непълнолетни състезателки.  https://blitz.bg

loading...
function checkLoginState() { FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); }); }